Baumanis gatavojas trešajam startam PČ posmā ar «superkāru»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Šajā nedēļas nogalē Turcijā, Stambulas F-1 sacīkšu trases kompleksā norisināsies kārtējais, nu jau 11. FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta posms. Supercar klasē pasaules čempionāta ieskaitē ar Peugeot 208 WRX sacīkstēs startēs arī latviešu rallijkrosists Jānis Baumanis.

Turcijas posma formāts ir jau ierastais, taču, tā kā šeit netiek aizvadītas S1600 klases sacensības Eiropas čempionāta ieskaitē, Jānis var braukt kopā ar planētas ātrākajiem Supercar klases rallijkrosistiem un turpināt krāt pieredzi un audzēt arī savu meistarību.

Starts Stambulas F-1 trasē, kura, starp citu, šogad atzīmē apaļu 10 gadu jubileju, latviešu sportistam nebūt nebūs pirmais šādā līmenī. Debiju ar Supercar klases auto Jānis piedzīvoja jau šā gada maijā rallijkrosa dzimtenē Lidenhilā, Lielbritānijā. Toreiz viņš sacensības noslēdza ar vietu pirmajā divdesmitniekā, taču pusfinālam nekvalificējās.

Kopš tā laika ir aizvadīta virkne sacensību, tai skaitā vēl viens pasaules līmeņa posms ar superkāru Norvēģijā, Hellas trasē, kur Jāņa darbs tika atalgots ar vietu uz goda pjedestāla trešā pakāpiena, un arī pilna sezona Igaunijas čempionātā. Kā zināms, par mūsu kaimiņvalsts čempionu, Supercar klasē startējot ar Ford Fiesta, kļuva tieši Jānis, turklāt ar krietnu pārsvaru pār tuvāko sekotāju.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Citiem vārdiem sakot, noslēgumam tuvojas notikumiem bagāta, noslogota sezona, taču vēl dažas sacensības ir jāaizvada. Turcijā Jānis startēs četrpadsmitkārtējā Eiropas rallijkrosa čempiona Keneta Hansena vadītās Team Peugeot-Hansen komandas jauno talantu attīstības programmas Team Hansen Talent Development ietvaros. Sportistam ir sagatavots konkurētspējīgs turpat 600 zirgspēkus spēcīgs Peugeot 208 WRX un Jānis atzīst, ka noskaņojums pirms spēkošanās ar čempionāta līderiem ir visnotaļ labs.

«Laika apstākļu ziņā te ir apmēram tikpat silti kā Latvijā, turklāt nav saules, kā to varētu gaidīt Turcijā. Bet tas kopējo noskaņojumu nebojā. Šodien brauksim aplūkot trasi, jo tajā esot divi jauni tramplīni, un tad arī redzēsim, cik lieli un kam jāgatavojas,» par šā brīža apstākļus un noskaņojumu raksturo Jānis.

Stambulas trasē Jānis jau brauca pagājušajā gadā ar RX Lites klases automobili, iekļuva finālā un izcīnīja vietu uz pjedestāla, taču šogad ir nedaudz mainījusies tās konfigurācija, un tas nozīmē, ka visi sportisti atkal būs vienādās pozīcijās. Lieku satraukumu Jānim gan tas nerada.

«Pozitīvais ir tas, ka nav spiediena uz šīm sacensībām. Galvenais ir startēt tik labi, cik vien to spēju un to es arī darīšu. Man šoreiz nav uzstādījuma iebraukt pusfinālā vai finālā, bet, protams, es to centīšos paveikt,» par nedēļas nogales izaicinājumiem stāsta Jānis.

Kā ziņots, Jānis Baumanis šogad aizvada pilnu Eiropas čempionāta sezonu Super 1600 klases ieskaitē un pēc sešiem aizvadītiem posmiem ar 136 punktiem ir stabils līderis. Otrajā pozīcijā ar 110 punktiem atrodas ungārs Kristiāns Žābo, bet trešais ir dānis Ulriks Linnemans. Viņa kontā - 104 punkti. Vēl Eiropas čempionātā atlicis tikai viens posms, un tas no 16.līdz 18. oktobrim norisināsies Itālijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu