Nitišs Turcijas posma pusfinālā ierindojas ceturtajā vietā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Olsbergs MSE

Šodien Stambulā, Turcijā, noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) 11. posms. Jēkabpilietis Reinis Nitišs startēja prestižākajā pilnpiedziņas Supercar klasē un iekļuva sacensību pusfinālā, kurā automašīnas ātrumkārbas defekta dēļ finišēja ceturtajā vietā, neiekļūstot sacensību finālā. Nitišs Turcijā ieguva 16 punktus un Pasaules RX kopvērtējumā šobrīd ierindojas septītajā vietā. Nākamais posms no 16. līdz 18. oktobrim norisināsies Itālijā.

Sacensību otrās dienas laikā Reinis Nitišs startēja atlikušajās divās kvalifikācijas kārtās, kurās 21 dalībnieka konkurencē uzrādīja sesto un ceturto ātrāko laiku, kas četru kvalifikācijas kārtu kopsummā bija pietiekami, lai ierindotos ceturtajā vietā un kvalificētos pusfinālam, turklāt, nodrošinot sev startu no pirmās rindas.

Pusfinālā Nitišam izdevās ātrs starts, pēc kura jēkabpilietis izvirzījās brauciena vadībā. Nitišs lielāko daļu brauciena droši kontrolēja tā tempu, līdz piektā apļa laikā automašīnas ātrumkārbas defekta dēļ strauji zaudēja ātrumu un brauciena pozīcijas. Pusfināla finišā Nitišs ierindojās ceturtajā vietā, neiekļūstot Turcijas posma finālbraucienā.

«Pēc veiksmīgi veiktām kvalifikācijas kārtām, diemžēl, šoreiz neizdevās sacensības noslēgt uz pozitīvas nots. Šī sezona izvērtusies visnotaļ sarežģīta, jo gan sacīkšu negadījumi, gan tehniska rakstura defekti jau vairākkārtīgi lieguši iespēju iekļūt sacensību finālbraucienā.

Tomēr ir gandarījums, ka jau otro posmu pēc kārtas Olsbergs MSE automašīnas nedēļas nogales laikā spēj uzrādīt ļoti labu ātrumu. Arī Turcijā komandas biedrs Bakeruds ierindojās finālbrauciena otrajā vietā un mums tikai nedaudz pietrūkst, lai spertu pēdējo soli un izcīnītu komandai pirmo uzvaru šosezon. Lai to izdarītu, mums atlikušas vēl divas iespējas, un pirmā no tām būs pēc divām nedēļām Itālijā!» tā Reinis Nitišs.

Foto: Olsbergs MSE

Reinis Nitišs Turcijā izcīnīja 16 punktus – 13 punktus par ceturto vietu pēc četrām kvalifikācijas kārtām, kā arī trīs punktus par ceturto vietu pusfinālā. Desmit posmu laikā Nitišs iekrājis 150 punktus un Pasaules RX kopvērtējumā šobrīd ierindojas 7. vietā. Čempionāta līderpozīcijā ar 256 punktiem atrodas Peters Sūlbergs, kuram pietuvojies Turcijas posma uzvarētājs, zviedrs Timijs Hansens (237 punkti). Trešajā vietā cits zviedrs – Jūhans Kristofešsons (201), bet Reiņa Nitiša komandas biedrs Andrēass Bakeruds (182) pakāpies uz ceturto vietu.

Tikmēr Olsbergs MSE Turcijā izcīnīja 41 punktu un kopsummā šobrīd iekrājusi 338 punktus, kas čempionāta kopvērtējumā ļauj ierindoties otrajā vietā. Līderpozīcijā atrodas Team Peugeot-Hansen (417), kamēr trešajā – SDRX (281).

Foto: Olsbergs MSE
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu