Rosbergs triumfē Krievijas «Grand Prix» posma kvalifikācijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Vācijas pilots Niko Rosbergs no «Mercedes» komandas sestdien triumfēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 15.posma - Krievijas «Grand Prix» - kvalifikācijas sacensībās.

Rosbergs kvalifikācijā apli veica vienā minūtē un 37,113 sekundēs, par 0,320 sekunžu tiesu apsteidzot savu komandas biedru britu Lūisu Hamiltonu, kurš ir pašreizējais pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis.

Vācijas braucējam šī ir trešā «pole position» šosezon un 18.karjerā.

Tikmēr trešais kvalifikācijā bija soms Valteri Botass no «Williams». Pirmajam trijniekam sekoja abi «Ferrari» piloti - attiecīgi vācietis Sebastjans Fetels un soms Kimi Reikenens. Sestajā un septītajā vietā savukārt bija abi «Force India» braucēji vācietis Niko Hilkenbergs un meksikānis Serhio Peress.

Pirmo desmitnieku tikmēr noslēdza francūzis Romēns Grožāns («Lotus»), nīderlandietis Makss Verstapens («Toro Rosso») un austrālietis Daniels Rikjardo («Red Bull»).

Šajā kvalifikācijā nepiedalījās «Toro Rosso» braucējs spānis Karloss Sainss, kurš sestdien noslēdzošajā - trešajā - treniņbraucienu sesijā piedzīvoja pamatīgu avāriju un tika nogādāts slimnīcā. Tomēr viņa veselībai briesmas nedraud, turklāt pilots nav atmetis cerību piedalīties svētdien gaidāmajās sacensībās.

Čempionāta kopvērtējumā pēc 14 posmiem drošs līderis ar 277 punktiem joprojām ir Hamiltons, no kura par 48 punktiem atpaliek Rosbergs.

Trešais ar 218 punktiem ir vācietis Fetels, bet pārējie konkurenti atpaliek jau gandrīz par 100 punktiem - pie 119 punktiem ticis Reikenens, kuram astoņus punktus zaudē Botass, bet 97 punktus guvis Masa.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 posmi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas Vācijā paredzētās sacīkstes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu