MotoGP braucējs de Andželiss pēc smagā kritiena uzrāda atlabšanas pazīmes

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Sanmarīno motošosejas braucējs Alekss de Andželiss joprojām atrodas «kritiskā stāvoklī» pēc nedēļas nogalē Japānas «Grand Prix» treniņbraucienos «MotoGP» klasē piedzīvotā kritiena, tomēr uzrāda atlabšanas pazīmes, pirmdien atklāja sacensību organizatori.

Avārija notika sestdien ceturto brīvo treniņbraucienu laikā. Kaut sākotnēji viņa veselības stāvoklis bija stabils un sportists pat atpazina savus draugus un ģimeni, svētdien ārsti atkārtotās pārbaudēs konstatēja asiņošanu braucēja smadzenēs.

«Pirmdien pārbaudes uzrādījušas, ka hematoma palikusi nemainīga,» norādīts «MotoGP» paziņojumā, uzsverot, ka situācija nav pasliktinājusies. «Braucējs paliek kritiskā stāvoklī, tomēr viņš bija spējīgs runāt, kā arī orientēties laikā un telpā.»

Tāpat uzsvērts, ka lēnām uzlabojas situācija arī viņa plaušās.

Foto: EPA/LETA

Jau vēstīts, ka 31 gadu vecais de Andželiss avārijā arī lauza piecus skriemeļus un divas diskus. Viņam konstatēts arī neliels krūšu kaula un kreisā atslēgas kaula lūzums. Vēl sportists saplēsis plaušu, tomēr viņa pārstāvētā «E-Motion» komanda iepriekš ziņoja, ka de Andželiss elpo patstāvīgi. Pēc ierašanās slimnīcā braucējs spējis atpazīt savus draugus un ģimeni, bet neatcerējās incidentu.

De Andželis savā «MotoGP» karjerā reizi kāpis uz goda pjedestāla, kad 2009.gadā izcīnīja otro vietu posmā ASV.

Šosezon viņš spēja tikt pie diviem kopvērtējuma punktiem, ieņemot 27.vietu starp visiem braucējiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu