Ožjē saglabā līdera godu arī pirms noslēdzošās Velsas rallija dienas

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šīs sezonas čempiona titulu sev jau nodrošinājušais francūzis Sebastjans Ožjē no «Volkswagen» komandas saglabājis līdera godu arī pēc otrās pasaules autorallija čempionāta (WRC) 13.posma, kas risinās Velsā, dienas.

Sestdien Ožjē uzvarēja četros no deviņiem ātrpumposmiem, bet pēc kopumā 15 «dopiem» viņš par 35,5 sekundēm apsteidz Ziemeļīrijas braucēju Krisu Mīki no «Citroen» vienības.

Tikmēr trešais joprojām ir vēl viens «Volkswagen» braucējs Andrēass Mikelsens no Norvēģijas, kurš komandas biedram zaudē nedaudz vairāk par minūti.

Sezonas noslēdzošais posms Velsā noslēgsies svētdien ar vēl četriem etapiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 12 posmiem Ožjē ticis pie 238 punktiem un komandas biedru somu Jari Mati Latvalu, kurš nodrošināja sev vicečempiona titulu, apsteidz par 58 punktiem. Čempiona titulu francūzis šosezon bija sev jau nodrošinājis trīs etapus pirms sezonas beigām.

Savukārt trešais ar 154 punktiem ir Mikelsens, arī viņa bronzas pozīcija ir kļuvusi neaizsniedzama.

Ožjē pirmoreiz par pasaules čempionu 2013.gadā tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām, bet pērn viņš titulu ieguva posmu pirms sezonas noslēguma.

Aizpērn Ožjē uzvarēja deviņos posmos, pērn izcīnīja astoņas uzvaras, bet šogad viņš pagaidām ticis pie septiņiem panākumiem. Zīmīgi, ka līdz tam, esot aiz leģendārā francūža Sebastjana Lēba muguras, viņš savas karjeras laikā bija guvis vien septiņas uzvaras.

Arī «Volkswagen» komanda jau garantējusi sev trešo Konstruktoru kausu pēc kārtas.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika Lēbam.

Ožjē kļuvis par ceturto visu laiku titulētāko pilotu, atpaliekot vienīgi no Lēba, kā arī somiem Juhas Kankunena un Tomija Mekinena, kuri abi karjeras laikā triumfēja četrās sezonās.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009.gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu