Čempions Ožjē sezonu noslēdz ar uzvaru Velsas rallijā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šīs sezonas čempions Sebastjans Ožjē no «Volkswagen» komandas svētdien izcīnīja uzvaru pasaules autorallija čempionāta (WRC) pēdējā, 13. posmā, kas norisinājās Velsā.

Francūzis par 26 sekundēm apsteidza «Citroen» britu braucēju Krisu Mīki, bet vēl viens «Volkswagen» braucējs Andrēass Mikelsens no Norvēģijas ieņēma trešo vietu, no Ožjē atpaliekot par 36,2 sekundēm.

Tikmēr vēl viens Ožjē komandas biedrs pasaules vicečempions Jari Mati Latvala, kuru pirmajās rallija dienās vajāja neveiksmes, svētdien uzvarēja četros ātrumposmos un nopelnīja trīs bonusa punktus kopvērtējumā.

Aizvadītajā sezonā Ožjē izcīnīja astoņas uzvaras, bet karjerā viņš triumfējis 32 WRC posmos.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā 13 posmos Ožjē tika pie 263 punktiem un somu Latvalu apsteidza par 80 punktiem. Čempiona titulu francūzis šosezon bija sev jau nodrošinājis trīs etapus pirms sezonas beigām.

Savukārt trešais ar 171 punktu bija Mikelsens, kura bronzas pozīcija arī pirms pēdējā posma bija neaizsniedzama.

Ožjē pirmoreiz par pasaules čempionu 2013.gadā tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām, bet pērn viņš titulu ieguva posmu pirms sezonas noslēguma.

Aizpērn Ožjē uzvarēja deviņos posmos, pērn izcīnīja astoņas uzvaras, bet šogad viņš pagaidām ticis pie septiņiem panākumiem. Zīmīgi, ka līdz tam, esot aiz leģendārā francūža Sebastjana Lēba muguras, viņš savas karjeras laikā bija guvis vien septiņas uzvaras.

Arī «Volkswagen» komanda izcīnīja sev trešo Konstruktoru kausu pēc kārtas.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika Lēbam.

Ožjē kļuvis par ceturto visu laiku titulētāko pilotu, atpaliekot vienīgi no Lēba, kā arī somiem Juhas Kankunena un Tomija Mekinena, kuri abi karjeras laikā triumfēja četrās sezonās.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā bija 13 sacīkstes.

Nākamā gada kalendārā iekļauti 14 posmi, bet sezona noslēgsies 20.novembrī Austrālijā. Savukārt pēc 17 gadu pārtraukuma WRC posms atkal notiks Ķīnā.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009. gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu