Mercedes piloti ātrākie sezonas noslēdzošā F-1 posma pirmajos treniņos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

irmās formulas (F-1) pasaules čempionāta šīs sezonas ātrākās komandas «Mercedes» piloti Lūiss Hamiltons un Niko Rosbergs piektdien sasniedza ātrākos laikus pasaules čempionāta 19.posma - Abū Dabī «Grand Prix» - pirmajās divās brīvo treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā sesijā labākais bija brits Hamiltons, kurš labākajā mēģinājumā apli veica vienā minūtē un 43,754 sekundēs, par 0,141 sekundi apsteidzot Rosbergu no Vācijas. Tikmēr trešais bija «Ferrari» pilots soms Kimi Reikenens.

Savukārt pirmajam trijniekam sekoja krievs Daniils Kvjats («Red Bull»), vācietis Sebastjans Fetels («Ferrari») un vēl viens vācietis Niko Hilkenbergs («Force India»).

Tikmēr pāris stundu vēlāk notikušajā otrajā sesijā ātrāko rezultātu uzrādīja Rosbergs - minūte un 41,983 sekundes -, kurš apsteidza Hamiltonu par 0,138 sekundēm.

Trešais šajā sesijā bija meksikānis Serhio Peress no «Force India» komandas, bet viņam sekoja «Red Bull» vienības austrāliešu pilots Daniels Rikjardo, kā arī Fetels un Kvjats.

Tikmēr sestdien notiks noslēdzošie treniņi, kā arī kvalifikācijas sacīkstes. Savukārt pašas sacensības gaidāmas svētdien.

Čempionāta kopvērtējumā pēc 18 posmiem čempionam Hamiltonam ir jau 363 punkti. Viņam ar 297 punktiem seko Rosbergs, kurš par 31 punktu apsteidz Fetelu. Pirmais trijnieks arī pēc šī etapa paliks nemainīgs.

Soms Valteri Botass no «Williams» ar 136 punktiem ieņem ceturto pozīciju, bet Reikenens no viņa atpaliek par punktu. Tikmēr otrs «Williams» pilots pieredzējušais brazīlietis Felipe Masa ar 117 punktiem ir sestais.

Abū Dabī norisinās šī gada noslēdzošais F-1 pasaules čempionāta posms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu