Rosbergs uzvar arī F-1 sezonas noslēdzošā posma kvalifikācijas sacensībās

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tom Gandolfini / AFP

Vācietis Niko Rosbergs sestdien triumfēja arī Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta šīs sezonas noslēdzošā, 19.posma - Abū Dabī «Grand Prix» - kvalifikācijas sacensībās.

Rosbergs bija ātrākais sestajā kvalifikācijā pēc kārtas un viņš tikai par divām uzvarām atpaliek no rekordista Airtona Sennas, kurš 1988. un 1989.gadā uzvarēja astoņās kvalifikācijas sacensībās pēc kārtas.

Šoreiz Rosbergs par 0,377 sekundēm apsteidza savu komandas biedru «Mercedes» rindās Lūisu Hamiltonu, triumfējot kvalifikācijā 22.reizi karjerā.

No trešās vietas sacensības sāks «Ferrari» braucējs soms Kimi Reikenens, kurš kvalifikācijā Rosbergam zaudēja 0,815 sekundes, tomēr ļoti neveiksmīgi sekmējās viņa komandas biedram Sebastjanam Fetelam no Vācijas, kurš palika tikai 16.pozīcijā. Tomēr Fetels sezonas noslēguma kopvērtējumā jau garantējis trešo vietu.

Vēl ceturto vietu izcīnīja meksikānis Serhio Peress no «Force India» komandas, piektais sacīkstes sāks «Red Bull» vienības austrāliešu pilots Daniels Rikjardo, bet sestais kvalifikācijā bija soms Valteri Botass no «Williams» vienības.

Otrs «Force India» pilots Niko Hilkenbergs kvalifikācijā guva septīto vietu, astotais bija brazīlietis Felipe Masa («Williams»), devītais palika krievs Daniils Kvjats («Red Bull»), bet desmitnieku noslēdza spānis Karloss Sainss no «Toro Rosso» komandas.

Kā ziņots, Hamiltons savu trešo pasaules čempiona titulu nodrošināja jau trīs etapus pirms sezonas beigām, bet Rosbergs triumfējis iepriekšējās piecās kvalifikācijās un pēdējās divās sacensībās.

Čempionāta kopvērtējumā pēc 18 posmiem čempionam Hamiltonam ir jau 363 punkti. Viņam ar 297 punktiem seko Rosbergs, kurš par 31 punktu apsteidz Fetelu. Pirmais trijnieks arī pēc šī etapa paliks nemainīgs.

Botass ar 136 punktiem ieņem ceturto pozīciju, bet tautietis Reikenens atpaliek vēl par punktu. Tikmēr pieredzējušais Masa ar 117 punktiem ir sestais.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu