Baumanis izcīna ceturto vietu rallijkrosa PČ posmā Argentīnā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Vienlaicīgi ar Formula-1 sezonu svētdien noslēdzas arī pasaules čempionāts rallijkrosā. Kā ziņots, tajās debiju World RX Team Austria sastāvā atzīmē latviešu rallijkrosists un šā gada Eiropas čempions S1600 klasē, Jānis Baumanis.

Tā kā sestdien lielā karstuma un biezo putekļu mākoņu dēļ Argentīnas trase nebija piemērota sacensību norisei, visi kvalifikācijas braucieni, tiem sekojoši pusfināli un fināls tika pārcelti uz svētdienu.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Jau sestdienas treniņbraucienos World RX Team Austria jaunieguvums demonstrēja lielisku ātrumu un pauda gandarījumu par viņam sagatavoto Ford Fiesta WRX. Bet īstie pārbaudījumi sākās svētdien, kad Rozario trase jau bija sagatavota pienācīgāk un Jānis ar savu sacīkšu auto, pakāpeniski kāpinot tempu, pēc pirmajā kvalifikācijā uzrādītā divpadsmitā rezultāta un otrās kvalifikācijas astotā labākā laika, trešo kvalifikāciju ar otro vietu savā braucienā noslēdza kā sestais ātrākais sportists.

Kā stāsta Jāņa tēvs Andris Baumanis, cīņa trešajā kvalifikācijas braucienā bijusi patiesi spraiga. «Trešais kvalifikācijas brauciens izvērtās ļoti, ļoti interesants. Jānis pats nedaudz nogulēja startu, tomēr pirmajā pagriezienā, kur savienojas asfalta sekcija ar granti, ļoti tīri aizcīnījās no pēdējās līdz trešajai pozīcijai. Šajā burzmā francūzis Dāvijs Žanī palika pēdējais, tomēr strauji tuvojās, tāpēc nākamajā aplī nolēmām sūtīt Jāni džokerī. Turpinājumā Jānis aizvadīja stabilu sacīksti kāpināja tempu un tikai pēdējā aplī pirms paša finiša, kur pamata aplis savienojas ar džokera izeju, viņa durvīs ietriecās Kevins Hansens, Jāņa auto sagriezās un finiša līniju šķērsoja ar sāniem pa priekšu,» trešās kvalifikācijā brauciena notikumus, pēc kuriem Jānis visu kvalifikācijas braucienu summā pakāpās uz sesto pozīciju, atstāsta A.Baumanis.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Latviešu sportists pats atzīst, ka nav viegli stāties pretī konkurentiem, kuri savās Supercar klases mašīnās šogad jau aizvadījuši 12 sacensības, tomēr notikumi Argentīnā pierāda, RX Team Austria uzticēšanās Baumanim nav nepamatota. To atkal būs iespējams atspēkot pusfinālā, jo tas atšķirībā no citiem čempionāta posmiem norisināsies jau pēc trešās kvalifikācijas. Iemesls - ceturtā kvalifikācija Argentīnā tika atcelta. Jāņa Baumaņa izredzes pacīnīties par vietu finālā šis apstāklis gan būtiski neietekmē, jo viņš pēc trim braucieniem ir sestais, turpretī citam Latvijas pārstāvim, Olsbergs MSE komandas braucējam Reinim Nitišam 2015.gada pasaules rallijkrosa čempionāts ir noslēdzies.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Pusfināla braucienā Jānis Baumanis startēja no otrās rindas. Sākotnēji sportists īslaicīgi atkrita uz pēdējo pozīciju, taču jau pirmā pagrieziena izskaņā bija pakāpies uz trešo vietu. To viņam pēc spraigām cīņām un dramatiskiem notikumiem trasē arī izdevās nosargāt un iekļūt Argentīnas posma finālā.

Arī tas norisinājās sarežģītos apstākļos, kur biezi putekļu mākoņi mijas ar ļoti salaistītu trasi un slideniem grants posmiem. Šādos apstākļos Jānim uz brīdi izdevās izrauties trešajā pozīcijā, tomēr cīņu gaitā nācās atzīt iepriekšējās sezonas un arī šā gada pasaules čempiona, norvēģa Petera Solberga pārākumu, un finišēt ceturtajā pozīcijā.

Foto: Ekrānšāviņš
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu