Rosbergs uzvar sezonas noslēdzošajā F-1 posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SRDJAN SUKI / EPA

Vācijas pilots Niko Rosbergs svētdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta šīs sezonas noslēdzošā, 19.posma - Abū Dabī «Grand Prix» - sacensībās. Līdz ar to Rosbergs sezonu noslēdzis ar trim uzvarām pēc kārtas, kas ir tikpat, cik viņš izcīnīja iepriekšējos 16 posmos kopā.

Otrais aiz Rosberga bija jau vairākus posmus pirms sezonas beigām pasaules čempiona titulu nodrošinājušais brits Lūiss Hamiltons, kurš no sava komandas biedra atpalika par nedaudz vairāk kā astoņām sekundēm. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās pieredzējušais soms Kimi Reikenens («Ferrari»), kurš labāko trijniekā finišēja trešo reizi sezonā.

Jau sacīkstes pašā sākumā izvērtās sadursme starp «McLaren» komandas pilotu spāni Fernando Alonso un venecuēlieti Pastoru Maldonado no «Lotus» vienības, kurš tādejādi bija spiests izstāties. Tomēr viņš tā arī bija vienīgais, kurš izstājās no sacīkstes, bet Rosberga, kurš sestdien bija labākais arī kvalifikācijas sacensībās, līderpozīciju pa īstam neviens tā arī neapdraudēja, kas ļāva izcīnīt gana drošu panākumu. Tiesa, sacīkstes vidū un noslēgumā viņa līderpozīciju centās apdraudēt Hamiltons, taču nesekmīgi.

Ceturtais sezonas pēdējā posmā bija cits «Ferrari» braucējs vācietis Sebastjans Fetels, kuram sekoja meksikānis Serhio Peress («Force India»), austrālietis Daniels Rikjardo («Red Bull») un vācietis Niko Hilkenbergs («Force India»).

Savukārt astotais bija pieredzējušais brazīlietis Felipe Masa («Williams»), bet pirmo desmitnieku noslēdza francūzis Romēns Grožāns («Lotus») un krievs Daniils Kvjats («Red Bull»).

Kā ziņots, Hamiltons savu trešo pasaules čempiona titulu nodrošināja jau trīs etapus pirms sezonas beigām.

Čempionāta kopvērtējumā pēc visiem 90 posmiem čempionam Hamiltonam bija 381 punkts. Viņam ar 322 punktiem sekoja Rosbergs, kurš par 44 punktiem apsteidza Fetelu.

Pēdējā posmā ceturto vietu kopvērtējumā ar 150 punktiem izrāva Reikenens, bet piektais ar 136 punktiem bija soms Valteri Botass no «Williams». Tikmēr pieredzējušais Masa ar 121 punktu bija sestais.

Konstruktoru kausā ar 703 punktiem triumfēja «Mercedes», kam ar 428 punktiem sekoja «Ferrari». Savukārt trešā ar 257 punktiem bija «Williams». Tikmēr «McLaren» šajā sezonā izcīnīja tikai 27 punktus, kas tai kopvērtējumā deva vien devīto vietu starp desmit komandām. Tik vājus rezultātus šī komanda nebija demonstrējusi kopš 1980.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu