Lēbs atgriezīsies WRC kā komandas īpašnieks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Deviņkārtējais čempions Sebastjans Lēbs no Francijas 2016.gadā atgriezīsies pasaules autorallija čempionātā (WRC), bet jau kā komandas īpašnieks.

Lēbs kopā ar savu ilggadējo stūrmani Danielu Elēnu un ilggadējo biznesa partneri Dominiku Heincu vadīs komandu «Sebastien Loeb Racing», kas būs pārstāvēta WRC junioru čempionātā. Jau līdz šim šī komanda piedalījusies dažādos citos autosacīkšu čempionātos, ieskaitot prestižo pasaules salonauto čempionātu (WTCC).

«Sākotnēji izlēmām piedalīties sacensībās autošosejas trasēs, jo tur karjera bija mani aizvedusi, tomēr zinājām, ka vienu dienu galapunkts būs rallijs,» izteicies Lēbs.

Zīmīgi, ka tikai novembrī pēc 17 gadu sadarbības autoražotājs «Citroen» pārtrauca sadarbību ar Lēbu, bet WRC junioru ieskaitē sportisti sacenšas tieši ar šī franču uzņēmuma mašīnām.

2001.gadā Lēbs un Elēna triumfēja FIA kausā «Super 1600» klasē, kam gadu vēlāk tika piešķirts junioru WRC nosaukums.

Tikmēr nākamā gada pirmajās dienās Lēbs un Elēna, pārstāvot «Peugeot» rindas, uzsāks dalību Dienvidamerikā notiekošajā «Dakaras» rallijreidā.

Kā zināms, pašlaik 41 gadu vecais Lēbs savu pēdējo pilno sezonu WRC čempionātā aizvadīja 2012.gadā, devīto reizi kļūstot par pasaules čempionu. Viņš ir visu laiku titulētākais rallija braucējs.

Lēbs savas karjeras laikā izmēģinājis spēkus dažādās autosacīkšu disciplīnās, tostarp Paikspīkas izturības sacīkstēs kalnā braukšanā ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu