Ožjē trešo gadu pēc kārtas uzvar WRC sezonu atklājošajā Motekarlo rallijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NIKOS MITSOURAS / REPORTER IMAGES

Trīskārtējs pasaules čempions francūzis Sebastjans Ožjē no «Volkswagen» vienības svētdien Montekarlo uzvarēja pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas pirmajā posmā, triumfējot šajās sacīkstēs trešo gadu pēc kārtas.

Ožjē četru dienu sacīkstēs par minūti un 54,4 sekundēm apsteidza otro vietu ieguvušo komandas biedru Andrēasu Mikelsenu no Norvēģijas.

Savukārt trešo vietu sezonas pirmajā posmā ieguva «Hyundai» braucējs Tjerī Nevils no Beļģijas, kurš uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 17,9 sekundes.

Francijas sportistam šī kopumā ir jau ceturtā uzvara Montekarlo. Šajā etapā viņš triumfējis pēdējos trīs gadus, kā arī 2009.gadā.

Kā zināms, šajā nedēļas nogalē no sacensībām bija spiests izstāties Ožjē komandas biedrs soms Jari-Mati Latvala, kurš sestdien nejauši notrieca skatītāju, bet sacensības noslēdza pēc tam, kad 11.ātrumposmā bija sabojājis piekari.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem un par pasaules čempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Čempiona titulu francūzis bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā iekļauti 14 posmi - pēc 17 gadu pārtraukuma WRC posms atkal notiks Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu