Par rallija «Liepāja» norisi vēl tiks lemts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Nākamajā nedēļas nogalē, 5. - 7. februārī paredzētais Eiropas rallija čempionāta (ERČ) pirmais posms, rallijs «Liepāja» nenotiks. Organizatori šādu lēmumu pieņēmuši drošības apsvērumu dēļ, jo straujā atkušņa dēļ grants ceļu segums sacensībām nav piemērots. Tikmēr no Eiropas čempionāta organizatoriem Eurosport Events kļuvis zināms, ka par ERČ Liepājas posmu tiks lemts septembrī, bet čempionātu ieskandinās sacensības Kanāriju salās no 10.līdz 12.martam.

Papildināts viss teksts

«Ziemai neraksturīgie laika apstākļi – lietus un siltās gaisa masas, kas šīs nedēļas laikā strauji pārņēma Latvijas teritoriju – padarījuši FIA Eiropas rallija čempionāta pirmā posma ātrumposmu segumu par neatbilstošu, lai sarīkotu drošu un augstas kvalitātes ralliju. Šī iemesla dēļ ir pieņemts lēmums par sacensību norises pārcelšanu uz vēlāku laiku,» teikts RA Events paziņojumā.

«Rallijs ir vairāku kompleksu pasākumu kopums, kas savstarpēji saista daudzus sacensību aspektus. Taču visam pāri ir gan braucēju, gan sacensību skatītāju drošība. Šādos apstākļos, kad ceļi ir slapji un mīksti, jau pirmās pāris sporta mašīnas tos sabojās tik ļoti, ka avārijas gadījumā negadījuma vietai būtu apgrūtināta mediķu un glābēju piekļuve.

Vairākkārt ir

izskanējis maldīgs viedoklis, ka ralliju būtu iespējams sarīkot, ja riepas ar radzēm nomainītu uz grunts seguma riepām.

Vēlos norādīt, ka šādas izmaiņas sacensību norisē nav iespējamas ne tikai FIA noteikumu dēļ, bet arī radītu vēl lielāku apdraudējumu dalībniekiem. Pa tik izmirkuša seguma ceļiem startējot ar grunts seguma riepām, saķere būtu vēl mazāka un iespēja pieredzēt nekontrolētu planēšanu būtu vēl augstāka.

Turklāt mēs nedrīkstam aizmirst, ka rallija norise paredzēta pa koplietošanas ceļiem, kurus ikdienā izmanto Liepājas un Kuldīgas apkārtnes iedzīvotāji. Saskaņojot šo ceļu posmu izmantošanu rallija vajadzībām, neviens no to īpašniekiem mums nav devis tiesības tos būtiski sabojāt, vai ilgstoši ierobežot iedzīvotāju piekļuvi savām mājvietām un īpašumiem!» rallija Liepāja sacensību vadītājs, Latvijas Automobiļu federācijas Rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš.

«Visiem rallija dalībniekiem, apmeklētājiem, atbalstītājiem un draugiem vēlos pavēstīt, ka šis lēmums mums bija jāpieņem ļoti īsā laikā, jo vēl pagājušajā nedēļā Latvijā valdīja pasakaina ziema. Savu darbu jau bijām paveikuši un bijām pilnībā gatavi Latvijā uzņemt Eiropas čempionāta dalībniekus un līdzjutējus, taču laika apstākļu ietekmēšana ir ārpus mūsu spējām.

Lai arī cik nepatīkams lēmums šodien tika pieņemts, mēs jau šobrīd intensīvi

strādājam ar FIA un čempionāta rīkotājiem Eurosport Events par posma norises pārcelšanu uz vēlāku laiku.

Es ļoti ceru, ka visas iesaistītās puses spēs atrast kopīgu risinājumu, lai jau drīz mēs varētu izziņot Rally Liepāja norises datumu!

Visiem Rally Liepāja ieejas karšu īpašniekiem vēlos lūgt ar sapratni izturēties pret esošo situāciju. Arī mums šis ir ļoti negaidīts, nevēlams un nebijis gadījums, un šobrīd mēs strādājam pie risinājuma, lai ikviens rallija draugs nezaudētu iespēju redzēt lieliskas sacensības tepat Latvijā. Lūgums visiem Rally Liepāja ieejas karšu īpašniekiem sekot informācijai rallija mājaslapā lvrally.com,» - tā rallija Liepāja rīkotājs, RA Events direktors Raimonds Strokšs.

Papildus tam A.Mālnieks pastāstīja, ka nelabvēlīgo laika apstākļu, proti, negaidītā atkušņa dēļ atceltas arī Lietuvā šajā nedēļas nogalē paredzētās «Halls Winter Rally 2016» sacensības.

Latvijas rallija čempionātā rallijs «Liepāja» veido veselus divus posmus - pirmais tiek aizvadīts rallija pirmajā dienā, otrais - otrajā. Bet nākamais čempionāta ieskaites posms notiks tikai 6. un 7.maijā. Tas būs rallijs «Kurzeme», kurš pēdējos gados tradicionāli noticis pēdējā nedēļas nogalē pirms jaunā mācību gada sākuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu