Serģis: Šī sezona Jonasam būs psiholoģisks pārbaudījums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Talantīgajam motokrosa braucējam Paulam Jonasam, kurš pērn kļuva par pasaules vicečempionu MX2 klasē, gaidāmā sezona būs psiholoģisks pārbaudījums, uzskata sportista menedžeris un pieckārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģiem Kristers Serģis.

Kā zināms, Jonass, kurš pārstāv KTM rūpnīcas komandu «Red Bull KTM Factory Racing», pērn aizvadīja pirmo pilno sezonu pasaules čempionātā MX2 klasē. Latvietis līdz pēdējam posmam pretendēja uz čempiona titulu, bet noslēgumā ieņēma otro vietu.

«Rezultāts bija atbilstošs ieguldītajam darbam ziemas periodā un iepriekšējos gados. Sezona bija veiksmīga, izdevās izvairīties no traumām. Bija ļoti labs tehniskais nodrošinājums un treneri. Protams, ka neviens necerēja, ka viņš būs otrais, tostarp arī es nē. Manas optimistiskās prognozes bija piektais vai sestais. Mazais mērķis bija nostabilizēties desmitniekā. Pauls izdarīja krietni vairāk, nekā jebkurš no viņa gaidīja,» sarunā ar aģentūru LETA atzina Serģis. «Šogad viņam būs psiholoģisks pārbaudījums - kā viņš spēs tikt galā ar sevi. Sportistam, kurš pēc kaut kā tiecas, vienmēr gribas sasniegt vairāk. Vai šī būs tā sezona, kad viņam vajag pārspēt pašam sevi - es domāju nē. Tā īstā sezona viņam būs nākamā. Šosezon viņam vēl jāstiprina sevi, meistarība un visas pārējais - jāpilnveidojas. Jāveic katrs brauciens maksimāli droši.»

Jonass patlaban atrodas Beļģijā, kur fiziskajos treniņos uzrādījis labus rezultātu, taču guvis arī nelielu savainojumu. «Viņš guvis nelielu traumu - savainojis īkšķi. Tamdēļ nepiedalīsies pirmajās divās plānotajās sacensībās - šonedēļ Anglijā un arī Itālijas čempionāta posmā. Vakar runāju ar Paulu. Fiziskās sagatavotības treneris un pārējie ir ļoti apmierināti. Rādītāji ir krietni uzlabojušies, salīdzinot ar iespēto, kas bija pagājušajā gadā tieši šajā pašā laikā. Tas darbs, ko viņš ir ieguldījis, iet pareizajā virzienā,» pastāstīja Serģis.

Pasaules čempionāta sezonas pirmais posms paredzēts 27.februārī Katarā. «Protams, ka sākumā šis savainojums mazliet viņu izsita no ritma, bet galvenais ir stabilitāte un nepieļaut rupjas kļūdas. Lai negūtu traumas jau sezonas sākumā,» uzsvēra Serģis, kurš ir īpašnieks «Zelta zirga» sporta kompleksam Ķegumā, kur 1.maijā notiks sezonas sestais posms.

Jau ziņots, ka Jonasu iepriekš trenēja desmitkārtējais pasaules čempions Stefans Evertss, kuru tagad nomainījis piecas reizes par čempionu kļuvušais Žoels Smetss. Zīmīgi, ka Evertss un Smetss ir divi uzvarām bagātākie braucēji pasaules čempionāta posmos.

Kā zināms, Jonass pagājušā gada nogalē Latvijas Gada balvā uzvarēja divās nominācijās - kā labākais tehnisko sporta veidu sportists, kā arī valsts populārākais sportists.

Jonass pēc Latvijas Gada balvas sarunā ar žurnālistiem atzina, ka pirms sezonas mērķis bija iekļūt labāko desmitniekā, taču turpinājumā pēc veiksmīgajiem startiem ambīcijas pieauga un pēdējos posmos notika cīņa par čempiona titulu.

2013.gadā Jonass kļuva par Eiropas un pasaules čempionu 125 kubikcentimetru klasē, bet jau pērn viņš sāka iekrāt pieredzi pasaules čempionātā, pagājušajā ziemā oficiāli pievienojoties KTM rūpnīcas komandai. Septembra vidū Jonass pirmoreiz uzvarēja pasaules čempionāta braucienā, bet noslēgumā viņš čempionam Timam Gajseram no Slovēnijas kopvērtējumā piekāpās tikai par 25 punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu