Valdība atbalsta līdzekļu piešķiršanu Eiropas rallija čempionāta posma sarīkošanai Latvijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fiaerc.com

Valdība šodien atbalstīja līdzekļu piešķiršanu ar Eiropas rallija čempionāta posma sarīkošanu Latvijā saistīto licences maksājumu segšanai.

Pasākuma rīkotāja - SIA «RA Events» - uzskata, ka finansējuma piešķiršana nesīs ekonomisku labumu Latvijai - ēdināšanas, pārtikas un degvielas mazumtirdzniecības, kā arī viesnīcu un restorānu servisa jomās, tādējādi pilnībā kompensējot ar licences iegādi saistītos izdevumus. Valdība lēma atbalstīt «RA Events» un Latvijas Automobiļu federācijas ieceri par sacensību sarīkošanu Latvijā 2017.-2019.gadā.

Minētajā laika periodā biedrībai plānots pārskaitīt 300 000 eiro katru gadu, lai segtu ar sacensību sarīkošanu Latvijā saistītos licences maksājuma izdevumus.

Izglītības un zinātnes ministrijai likts sekot līdzi, lai biedrība par saviem līdzekļiem sacensību laikā 2017., 2018. un 2019.gadā organizētu neatkarīgu pētījumu par sacensību ekonomiskajiem ieguvumiem un ietekmi uz valsts budžeta ieņēmumiem, pētījumu noteiktā termiņā iesniedzot Izglītības un zinātnes ministrijai, Ekonomikas ministrijai un Finanšu ministrijai.

Latvijā kopš 2013.gada notiek Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Eiropas rallija čempionāta ziemas posmi, kurus organizē Latvijas Automobiļu federācija un «RA Events» kopā ar sadarbības partneriem - FIA un TV kanālu producentu grupu «Eurosport Events».

Latvijas Automobiļu federācija un «RA Events» lūdza pagarināt valsts atbalstu FIA Eiropas rallija čempionāta posma rīkošanai Latvijā, apmaksājot licences iegādi un daļēji sedzot organizēšanas izdevumus turpmāko trīs gadu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu