Manor F-1 komanda noslēdz līgumu ar Mercedes rezerves braucēju

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiones «Mercedes» rezerves braucējs Paskāls Vērleins nākamajā sezonā pārstāvēs «Manor» komandu, trešdien pavēstīja F-1 mazākā vienība.

«Esam maza komanda liela izaicinājuma priekšā, tāpēc esam izvēlējušies braucēju ar talantu un izsalkumu realizēt mūsu ambīcijas,» izteicies «Manor» īpašnieks Stīvens Ficpatriks. «Paskāls parādījis lielisku sniegumu «Mercedes» un «Force India» testos, kā arī Vācijas DTM salonautomašīnu čempionātā. «Manor» ir ideāla vieta, lai palīdzētu Paskālam attīstīties pirmajā sezonā.»

21 gadu vecais vācietis, kura māte ir no Maurīcijas, pagājušajā sezonā «Mercedes» rindās kļuva par vēsturē jaunāko DTM čempionu.

Ja pagājušajā F-1 sezonā «Mercedes» dominēja, tās pilotiem Lūisam Hamiltonam un Niko Rosbergam nespējot uzvarēt vien trijās sacīkstēs, «Manor», kas tad vēl saucās «Marussia», bija vājākā komanda, nespējot tikt pie kopvērtējuma punktiem.

Starpsezonā «Manor» ne tikai mainījusi nosaukumu, bet arī vairākus vadošos darbiniekus, kā arī no gadu veciem «Ferrari» dzinējiem pārgājusi uz «Mercedes» motoriem, tāpēc tiek prognozēts, ka komanda kļūs konkurētspējīgāka.

«»Manor» ir lieliska vieta, kur man sākt F-1 pilota karjeru,» izteicās Vērleins, pasakoties «Mercedes» par iespēju. «Šī ir maza, bet pilnībā fokusējusies komanda. Mums būs grūts izaicinājums, tomēr domāju, ka būsim spējīgi cīnīties par punktiem.»

Komanda pie punktiem savā vēsturē tikusi vien reizi, kad 2014.gadā to paveica nu jau mirušais franču sportists Žils Bjanki. Pēc tā gada sezonas komanda gandrīz bankrotēja.

Pagājušajā sezonā «Marussia» komandu pārstāvēja amerikānis Aleksanders Rosi, brits Vils Stīvenss un spānis Roverto Meri.

«Manor» ir vienīgā komanda, kas šosezon vēl nav pilnībā nokomplektējusi braucēju sastāvu - uz otrā pilota lomu pretendē indonēzietis Rio Harjanto un Rosi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu