Karro jauno sezonu sāk ar septīto vietu starptautiskās sacensībās Francijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bavo Svijgers

Svētdien Francijā, Valensā, norisinājās starptautiskās motokrosa sacensības, kurās MX1 klasē divu braucienu summā augsto septīto vietu izcīnīja «24MX Lucas Oil Honda» komandas braucējs Matīss Karro.

Pēc viena gada pārtraukuma Matīss ir atgriezīsies pasaules spēcīgākajā motokrosa čempionātā, kur šosezon Karro MXGP pasaules motokrosa čempionātā pārstāvēs «24MX Lucas Oil Honda» komandu.

Aizvadītajās sacensībās Valensā MX1 klasē startam pieteicās gandrīz 30 sportisti, kuru vidū bija daudzi vadošie MXGP pasaules čempionāta dalībnieki.

Kvalifikācijā Karro uzrādīja sesto rezultātu, bet braucienos Matīss sasniedza piekto un devīto vietu, kas divu braucienu summā deva septīto vietu. Pēc tam sekoja Superfināls, kurā, startējot kopā labākajiem MX2 un MX1 braucējiem, Karro izcīnīja sesto vietu.

Matīss Karro
Matīss Karro Foto: Bavo Svijgers

«Pirms sacensībām bija neliels uztraukums, jo gribēju sevi labi parādīt gan jaunajai komandai, gan arī līdzjutējiem,» iesāk Matīss Karro. «Pirmajā braucienā, kas tika aizvadīts pa dubļiem, pēc starta aizbraucu kā trešais. Taču, ņemot vērā, ka šīs bija manas pirmās nopietnās sacīkstes pēc ilgāka pārtraukuma, tad uztraukums ņēma virsroku un man piedzinās rokas, tāpēc atkritu uz piekto pozīciju, ko arī beigās nosargāju.»

«Otrajā braucienā pierādījās, ka mana tehnika ir ļoti laba un spēcīga, jo starta moments bija ļoti labs. Taču tobrīd pats pieļāvu nelielu kļūdu, kā rezultātā no starta aizbraucu kā devītais. Šis brauciens bija ļoti smags, jo bija tikai viena špūre, kā arī bija asas bedres un vietām lieli akmeņi. Diemžēl viens akmens man trāpīja un pārsita lūpu,» otrā brauciena notikumus atceras Karro.

«Pēc tam sekoja Superfināls, kurā startēja 15 MX2 braucēji un 15 MX1 braucēji. Pēc starta turējos ap piekto vietu, taču turpinājumā gan mani kāds apdzina, gan es kādu apdzinu,» saka Karro.

Sportists atzīst, ka šīs bija labas sacīkstes, jo kopumā izdevās aizvadīt stabilus braucienus, par ko Matīss ir priecīgs. «Jāsaka, ka esmu priecīgs ar šī posma rezultātu. Varu teikt, ka šī man bija laba nedēļas nogale, jo izdevās aizvadīt trīs stabilus braucienus bez kļūdām un kritieniem. Paldies komandai, kura paveica lielisku darbu, kā arī paldies maniem atbalstītājiem,» nobeidz Karro, kuram šonedēļ Francijā gaidāmas vēl vienas starptautiskas sacensības.

JaunāMXGP pasaules motokrosa čempionāta sezona startēs 27.februārī Katarā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu