Jaunzēlandietis Padons Argentīnā izcīna savu pirmo WRC uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Jaunzēlandes sportists Haidens Padons no «Hyundai» vienības svētdien triumfēja pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas ceturtajā posmā, pirmo reizi karjerā triumfējot kādā no meistarsacīkšu etapiem.

Argentīna notikušajā rallijā Padons, kurš līderpozīcijā nonāca pēc «Volkswagen» komandu pārstāvošā pasaules vicečempiona Jari Mati Latvalas avārijas, finišā par 14,3 sekundēm apsteidza soma komandas biedru Sebastjanu Ožjē.

Minūti un 5,2 sekundes Padonam zaudēja norvēģis Andrēass Mikelsens, bet ceturtais bija jaunzēlandieša komandas biedrs spānis Danijs Sordo. Piektais finišēja «Ford» norvēģu braucējs Madss Estbergs, bet pirmo sešinieku noslēdza vēl viens «Hyundai» braucējs beļģis Tjerī Nevils.

Latvala, kurš pēc 13 ātrumposmiem Padonu apsteidza par 14,5 sekundēm, taču 14.ātrumpsomā piedzīvoja avāriju, posmā ieņēma 16.vietu.

Foto: AFP/LETA

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pirmajiem trim etapiem līderis ar 96 punktiem ir pasaules čempions Ožjē, bet Padons ar 57 punktiem pakāpies uz otro vietu. Par pieciem punktiem mazāk ir Estbergam, bet ceturtais ar 48 punktiem ir Mikelsens. Tikmēr Sordo ar 44 punktiem ieņem piekto vietu, bet sestais ar 27 punktiem ir Latvala, kurš par trim punktiem apsteidz «Ford» igauņu braucēju Oto Tenaku, kurš Argentīnā izcīnīja 15.vietu.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem un par pasaules čempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Čempiona titulu francūzis bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā iekļauti 14 posmi - pēc 17 gadu pārtraukuma WRC posms atkal notiks Ķīnā.

Foto: EPA/LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu