Jau šajās brīvdienās Pērnavā atklās Baltijas autošosejas jauno sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

30. aprīlī un 1. maijā Pērnavā «auto24ring» trasē tiks atklāta jaunā Baltijas autošosejas čempionāta sezona. Sacīkstēm reģistrējušās vairāk nekā 70 automašīnas un 100 sportisti no astoņām valstīm. Dalībnieku sarakstā šogad parādījušies pazīstami uzvārdi un interesi izrādījuši arī vairāki jauni dalībnieki, TVNET informēja batcc.eu pārstāve Evita Tīdmane.

Prestižajā «Baltic Touring Cars» klasē uz starta izies 19 dalībnieki. Šajā klasē konkurenci lietuviešiem šoreiz veidos arī somu braucēji ar iespaidīgajām «Chevrolet Camaro» automašīnām. Sacīkšu braucienos pirmo reizi startēs arī «Aquila CR1» prototips, kuru pilotēs lietuviešu rallija braucējs Ramūnas Čapkauskas. Uz starta stāsies arī lietuvietis Egidijus Valeiša ar «Porsche» automašīnu.

Latvijas čempionāta ieskaitē divās Kumho Challenge klasēs startēs 22 sportisti no četrām valstīm. No tiem desmit sacīkstes aizvadīs Latvijas čempionāta Nacionālās klases ieskaitē. Starp viņiem arī pagājušā gada čempions Garijs Rožkalns un trīskārtējais vicečempions Jānis Vanks.

Pozitīvas pārmaiņas šogad skārušas Super 1600 klasi, kurā reģistrējies kupls dalībnieku pulks, viņu vidū arī vairāki Latvijas jaunie autosporta talanti – Beate Klipa, Nikolajs Grjazins, Mārtiņš Sesks. Kopā klasē reģistrējušies 12 dalībnieki. Trasē ar «Peugeot 208 R2» redzēsim arī vecmeistaru Ģirtu Krūzmani, kā arī pagājušās sezonas čempionu Kristapu Mietuli.

Četru stundu Baltijas izturības sacīkšu čempionāts (4H BEC) šogad solās būt īpaši aizraujošs tieši latviešu līdzjutējiem, jo pirmajā posmā komandas «Zvaigzne Motorsport» sastāvā būs arī pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks Reinis Nitišs. Kopumā dalību sacīkstēm pieteikusi 21 komanda. Šogad 4 stundu Baltijas izturības čempionātā savu dalību pieteikusi arī zviedru komanda «NERO RACING» un Krievijas komanda «P-Club». Sacīkstēs redzēsim arī trīs latviešu komandas – «Flash Racing», «Viptuning»,un «Zvaigzne Motorsport», vienu igauņu komandu «Cone Forecast Rally Team» un 15 komandas no Lietuvas.

Uz starta Pērnavas trasē stāsies arī Igaunijas čempionāta «BMW 325» dalībnieki ar spēcīgu dalībnieku sastāvu.

Pirmajā sacensību dienā, 30. aprīlī, norisināsies treniņu braucieni visām sacensību klasēm. BMW 325 kauss aizvadīs divus kvalifikācijas braucienus un vakara noslēgumā arī divus sacensību braucienus. Otrajā sacīkšu dienā, 1. maijā, tiks aizvadīti kvalifikācijas braucieni BTC un Kumho Challenge (S1600) automašīnām, kam sekos sacīkšu braucieni visu ieskaišu klasēm.

Biļešu cenas skatītājiem abām sacīkšu dienām ir Eur 10, vienai dienai Eur 7.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu