Serģis: Ķeguma trase pirms PČposma padarīta sarežģītāka

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ķeguma trase «Zelta zirgs» pirms šajā nedēļas nogalē gaidāmā pasaules čempionāta posma motokrosā padarīta sarežģītāka un braucējiem interesantāka, piektdien preses konferencē pastāstīja sacensību organizators Kristers Serģis.

Kā zināms, sacensības «Zelta zirga» klasē gaidāmas 30.aprīlī un 1.maijā, uzvarētāji tajās tiks noskaidroti piecās klasēs - pasaules čempionāta ieskaitē MXGP un MX2 klasē, kā arī Eiropas čempionātā 125, 250 un 300 klasēs.

«Esam priecīgi būt Latvijā, jo Ķegumā ir pasaules klases trase. Pagājušajā gadā, kad Kristers Serģis pārņēma rīkošanu, nebija viegli, taču viņš tika galā,» izteicās sacensību organizatoru «Youthstream» direktors Davids Luongo. «Motokross kļūst arvien globālāks un ir svarīgi pasaules čempionāta kalendārā iekļaut jaunas vietas. Posma rīkošana Latvijai ir lieliska iespēja prezentēt savu valsti, jo to redzēs 80 miljoni visā pasaulē.»

«Pauls Jonass ir viens no labākajiem braucējiem pasaulē, kurš ir tāds kā Latvijas vēstnieks pasaulē. Esam apmierināti un gribam šeit atgriezties,» Latviju slavēja Luongo.

«Liels paldies visiem, kas iesaistījušies organizēšanā. Paldies Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) par sniegto valsts atbalstu un iespēju rīkot šādus motokrosa svētkus Latvijā,» teica Serģis. «Sacensības notiks agrāk nekā parasti - maijā, nevis vasaras vidū. Laikapstākļi mūs pagājušajā nedēļā pārbaudīja. Tomēr izskatās, ka brīvdienās būs saule un gan līdzjutējiem, gan sportistiem viss būs kārtībā.»

«Sacensības būs tiešām īpašas. Trase ir izmainīta, jo uzrīkoti sarežģīti elementi, un sportistiem būs interesanta,» uzsvēra Serģis.

«Valsts šo pasākumu atbalsta divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, motokross ir viens no populārākajiem sporta veidiem Latvijā, kuram seko ļoti daudz līdzjutēju. Otrkārt, pasākums ir starptautisks, to apmeklēs tūristi, tādējādi atstājot savus līdzekļus Latvijas ekonomikā,» teica Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs. «Tāpat pasākumā tiek reprezentēta Latvijas valsts. Šim pasākumam atbalsts plānots arī nākamajā gadā. Veiksmi katram sportistam, mazliet vairāk mūsējiem, bet lai godīgā cīņā uzvar labākie.»

Kā zināms, pasaules čempionātā Latviju pārstāvēs četri sportisti un līdzjutēju galvenās cerības saistīsies ar pagājušās sezonas vicečempionu MX2 klasē Paulu Jonasu.

«Latvijas posmu gaidu ar lielu nepacietību. Pērn šeit, pateicoties faniem, ieguvu labas emocijas. Tās bija vienas no labākajām sacensībām manā mūžā,» stāstīja Jonass. «Sezona varbūt līdz šim nav tik veiksmīga, jo bijuši daudzi kritieni. Esmu trešajā vietā kopvērtējumā, tas ir ļoti labi, jo sezona vēl ir gara.»

«Pirms sezonas traumēju īkšķi, tāpēc mēnesi nevarēju trenēties. Beidzot esmu atguvies pēc Meksikas un Argentīnas posmiem. Vēl pagājušajā nedēļā bija nogurums un pa dienu nāca miegs. Jūtos ļoti labi un esmu gatavs sacensībām,» teica latvietis, kurš uzskata, ka šogad jūtas spēcīgāks nekā pērn. «Motokrosā nevar neko prognozēt - ir traumas un neveiksmes. Centīšos cīnīties par augstākajām vietām, kas ir pats galvenais. Mērķis braukt stabili, bez kritieniem un traumām.»

Tāpat MX2 klasē Latviju pārstāvēs arī Roberts Justs. «Sezona iesākās diezgan labi. Pašam likās, ka esmu labāks nekā līdz šim, jo pieļāvu dažus neveiksmīgus kritienus, tāpēc jābrauc stabilāk. Šobrīd esmu labā fiziskā formā. Esam uzlabojuši motociklu, un rezultātiem vajadzētu augt. Šis ir mans mājas posms, jo dzīvoju Ķegumā. Domāju, ka katrā braucienā iekļūt desmitniekā ir mans mērķis.»

«Ķegumā būs lielākās sacensības, kādas šajā Eiropas galā var būt. Tā ir lieliska iespēja, ka varam startēt Latvijā. Mērķis ir dabūt kādu punktu, kas būtu ideāli, jo konkurence ir ļoti spēcīga,» piebilda Dāvis Ivanovs, kurš Ķegumā brauks prestižākajā MXGP klasē.

Kā zināms, MXGP klases favorīts būtu Matīss Karro, tomēr neilgi pirms sezonas viņš guva traumu un pagaidām vēl sacensībās nevar piedalīties.

«Palūdzu komandai, lai atved treniņu moci, vakar biju Ķegumā to savākt. Šodien biju jau treniņā, jutos labi,» izteicās Karro, kurš uz motocikla kāpis divus mēnešus pēc krustenisko saišu traumas. «Jutu, ka neesmu divus mēnešus sēdējis uz moča - nav nepieciešamā spēka un izturības. Redzēs, cik drīz varēšu atgriezties lielajos startos. Pasaules čempionāta posmi Latvijā un Vācijā izpaliek, bet liels jautājums ir, kas būs ar Itāliju.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu