Rosbergs un Hamiltons ātrākie Krievijas «Grand Prix» brīvajos treniņos

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Abi «Mercedes» komandas piloti - brits Lūiss Hamiltons un vācietis Niko Rosbergs - sestdien uzrādīja ātrākos laikus Sočos notiekošās Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Krievijas «Grand Prix» izcīņas noslēdzošajā, trešajā, treniņbraucienu sesijā.

Sesijā uzvarēja pēdējo divu gadu F-1 pasaules čempions Hamiltons, kurš labākajā mēģinājumā apli veica vienā minūtē un 36,403 sekundēs, bet Rosbergu viņš apsteidza tikai par 0,068 sekundēm.

Savukārt trešais bija «Ferrari» braucējs Sebastjans Fetels no Vācijas, kuram sekoja komandas biedrs soms Kimi Reikenens. Pēc tam sekoja abi «Williams» piloti - attiecīgi brazīlietis Felipe Masa un soms Valteri Botass. Septītais bija Makss Verstapens no Nīderlandes «Toro Rosso», kuram sekoja pieredzējušais «McLaren» pilots brits Džensons Batons.

Pirmo desmitnieku tikmēr noslēdza spānis Karloss Sainss («Toro Rosso») un meksikānis Serhio Peress («Force India»).

Vēlāk sestdien tiks aizvadītas kvalifikācijas sacensības, bet «Grand Prix» izcīņa gaidāma svētdien.

Zīmīgi, ka pašreizējais F-1 čempions Hamiltons uzvarēja Krievijas «Grand Prix» izcīņā iepriekšējās divās sezonās, kas bija pirmās vēsturē.

Kā zināms, ieskaitot pagājušās sezonas beigas, Rosbergs uzvarējis jau sešās sacensībās pēc kārtas.

Sezonas kopvērtējumā līderis pēc trim posmiem ir Rosbergs ar 75 punktiem, viņam ar 39 punktiem seko Hamiltons, bet pie 36 punktiem ticis «Red Bull» braucējs Daniels Rikjardo no Austrālijas. Par trim punktiem mazāk ir «Ferrari» braucējam Fetelam, bet 28 punktus guvis viņa komandas biedrs Reikenens.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu