Meņģelis izcīna uzvaru Eiropas čempionāta trešajā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA / LETA

Latvijas kvadriciklu braucējs Edgars Meņģelis nedēļas nogalē Nīderlandē izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta trešajā posmā.

Pirmais brauciens latvietim nebija diez ko veiksmīgs - tajā nepadevās starts, taču viņam izdevās izcīnīt trešo vietu. Savukārt otrajā braucienā Meņģelis bija ātrākais startā un pēcāk arī izcīnīja uzvaru braucienā.

Pirmā un trešā vieta braucienos Meņģelim deva uzvaru šī posma summā. Līdz ar to Latvijas sportists pirmajos trīs sezonas posmos guvis jau divas uzvaras.

«Šis posms bija lielisks - izcīnīta uzvara posma kopvērtējumā. Pirmā brauciena sākumā pēc pieļautas kļūdas atkritu uz astoto vietu. Nodūru galvu, taču, pārlieku nesatraucoties, braucu savā tempā un aizcīnījos līdz trešajai vietai. Ar to gan nebiju līdz galam apmierināts, bet tāds ir motokross,» pēc sacensībām sacīja Meņģelis. «Otrajā braucienā gan bija pavisam pretēji, jo «izcēlu» startu. Dažus apļus bija vadībā, bet tad mani apdzina mājinieks Maiks van Grinsvens, kurš bija ļoti ātrs. Divus trīs apļus vēlāk gan viņam gadījās tehniska ķibele, jo pārplīsa ķēde. Veiksme bija manā pusē.»

Tikmēr vēl viens Latvijas pārstāvis Ričards Zālīte šajā posmā bija 17.vietā.

Pēc trim posmiem Meņģelis ir arī sezonas kopvērtējuma līderis - viņš iekrājis 134 punktus, kamēr tuvākajam sekotājam Adrianam Manžū no Francijas ir 125 punkti.

Zālīte ar 25 punktiem ir 15.vietā, bet Jānis Saldavs guvis deviņus punktus un atrodams 31.pozīcijā.

Latvijā kontinenta ātrākie kvadriciklu pārstāvji tiksies jūlija pašās beigās Stelpē.

Pagājušajā sezonā Meņģelis Eiropas čempiona titulu sev jau bija nodrošinājis pirms noslēdzošā, sestā, posma, izcīnot lielāko panākumu Latvijas kvadriciklu motokrosa vēsturē. Viņš arī palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt otro vietu Eiropas Nāciju kausa sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu