Nitišam otrais starts Hokenhaimringā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: McKlein

Šajā nedēļas nogalē norisināsies Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) otrais posms. Sacensības notiks Vācijā, Hokenheimringas trasē, kur vienlaicīgi ar Pasaules RX startēs arī Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) jaunā sezona. Supercar klasē pieteikti 21 dalībnieks, starp kuriem arī jēkabpilietis Reinis Nitišs, kurš pērn Hokenheimringā kāpa uz goda pjedestāla otrā augstākā pakāpiena.

Leģendārā Formula 1 trase pasaules rallijkrosa čempionātā debitēja pērn, un šogad rallijkrosa trase saglabājusi savu vietu Sachs līkumā jeb «stadiona» sekcijā, kur sacīksti var vērot desmitiem tūkstošu skatītāju. Pasaules RX otrais posms notiks vienlaicīgi ar DTM čempionāta posmu, tāpēc ir izmainīts ierastais sacensību norises grafiks: pirmā un otrā kvalifikācija notiks piektdien, trešā un ceturtā kvalifikācija – sestdien, bet finālbraucieni, kā arī rallijkrosa studija un tiešraides translācija Lattelecom televīzijas kanālā Best4Sport TV, būs redzami svētdien.

Foto: McKlein

«Šīs trīs nedēļas kopš pirmā posma aizritēja šķietami vienā elpas vilcienā. Tikko vēl analizēju Montalegres trases datus, tam sekoja starts četru stundu autošosejas izturības sacensībās kopā ar Valtu Zvaigzni, un tagad jau pienākusi sacensību nedēļa.

Šonedēļ piedalījos arī komandas testos un ar nepacietību gaidu iespēju atgriezties pie Seat Ibiza RX stūres, lai sacīkšu režīmā novērtētu ieguldītā darba rezultātu. Turklāt šīs būs emocionāli pacilājošas sacensības ALL-INKL.com Münnich Motorsport komandai, kuras bāzes vieta atrodas tikai dažu stundu brauciena attālumā no trases. Esmu pārliecināts, ka tas visiem dos papildu motivāciju, lai sasniegtu iespējami augstāko rezultātu un sarūpētu sev iemeslu svinībām sacensību finišā!» stāsta Reinis Nitišs.

Jāpiezīmē, ka Hokenhaimā būs vēl viens sportists, par kuru fanot latviešu rallijkrosa līdzjutējiem, jo bez Nitiša šīs sezonas otrās sacīkstes Vācijā aizvadīs World RX Team Austria braucējs Jānis Baumanis.

Rallijkrosa trase Hokenhaimā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu