21. maijā Biķerniekos atklās spīdveja sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 21. maijā, CSDD Biķernieku spīdveja stadionā risināsies pirmās spīdveja sacensības 2016. gada sezonā, bet pirms tām notiks preses konference ar šeit augustā gaidāmā pāru Eiropas čempionāta rīkotājiem.

Preses konference notiks plkst. 13:00 Biķernieku trases ofisā, un tajā varēs uzzināt jaunumus par pāru Eiropas čempionātu, kura fināls risināsies Rīgā 13. augustā, kā arī jaunumus par Rīgas spīdveja skolas darbību.

Latvijas labākie spīdveja meistari Maksims Bogdanovs, Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks ir starp Eiropas čempionāta favorītiem un savu līdzjutēju priekšā pacentīsies iegūt titulu. Medaļas pāru Eiropas čempionātos mums ir, bet kāpēc lai tieši Rīgā pirmo reizi neiegūtu titulu? Vēl jo vairāk tāpēc, ka pērn visi trīs jau sekmīgi startēja Biķeniekos «Grand Prix» pretendentu pusfinālā.

Sacensību sākums plkst. 14:00. Spīdveja mačs starp Latvijas junioru komandu un komandu no Somijas, kuras rindās būs gan vēl pavisam jauni spīdvejisti, gan arī bijušie Somijas junioru čempionātu medaļnieki. Latvijas komandā savainojuma dēļ nebūs pašreiz labākā mūsu juniora Jevgeņija Kostigova, toties brauks Dāvis Kurmis un Oļegs Mihailovs, kuri šosezon jau startē Daugavpils «Lokomotīves» sastāvā Polijas Nice spīdveja līgā, gan Deniss Zvorigins, Artjoms Trofimovs un krāslavietis Elvis Avgucevičs, kuram 19. maijā paliks tikai 15 gadi.

Somijas komandā pazīstamākie spīdveja aprindās būs brāļi Ape un Jese Mustoneni. 25 gadus vecais Ape 2009. gadā bija Somijas junioru vicečempions, bet gadu iepriekš bija ieguvis bronzas medaļu pat Somijas pieaugušo čempionātā, savukārt 20 gadus vecais Jese bija otrais Somijas junioru čempionātā 2013. gadā un trešais 2014. gadā.

Abi brāļi pērn ieņēma pirmās divas vietas Somijas čempionātā hipodromā jeb garajā trekā (par čempionu kļuva Ape). Vēl viesu sastāvā būs 27 gadus vecais Janne Nīmans, kurš 2014. gada rudenī startēja sacensībās Daugavpilī, brauca Igaunijas komandas rindās un guva 16 punktus. Henrijs Alboms 2014. gadā bija 7. vietā Pasaules kausa finālā spīdvejā 250 kub.cm motociklu klasē jeb minispīdvejā. Pavisam jauni braucēji ir brāļi Anti Vuolass un Nīto Vuolass, kuri tikai pagājušā gada rudenī sāka braukt ar lielo (500 kub. cm) spīdveja motociklu.

Komandu mačā būs 14 braucieni, bet tad notiks vēl viens brauciens par IK «Auseklis» kausu, kurā piedalīsies pa diviem labākajiem braucējiem no katras komandas.

Biļetes varēs iegādāties sacensību dienā Biķernieku trases kasē.

Biļešu cena - 4,50 eiro (bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu