Britu pilots Mīks triumfē Portugāles rallijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

«Citroen» komandu pārstāvošais britu autosportists Kriss Mīks svētdien kļuva par uzvarētāju pasaules rallija čempionāta (WRC) piektajā posmā, kas četras dienas risinājās Portugālē.

Pirms svētdienas dopiem Mīkam bija 43,5 sekunžu pārsvars pār trīskārtējo pasaules čempionu Sebastjanu Ožjē no «Volkswagen» komandas.

Braucot piesardzīgi sacensību noslēgumā, Mīks nosargāja līderpozīciju, izcīnot savu otro uzvaru WRC posmos. Iepriekš vienīgais panākums bija pērn izcīnītā uzvara Argentīnas rallijā.

Otro vietu Portugāles rallijā izcīnīja «Volkswagen» pilots Andrēass Mikelsens no Norvēģijas, kurš sacīkšu uzvarētājam zaudēja 29,7 sekundes.

Savukārt trešajā vietā ierindojās Ožjē, kurš no uzvarētāja atpalika par 34,5 sekundēm.

Foto: EPA/LETA

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pirmajiem pieciem etapiem līderis ar 114 punktiem ir pasaules čempions Ožjē, bet uz otro vietu ar 67 punktiem pakāpies Mikelsens.

Trešo vietu saglabājis «Ford» norvēģu braucējs Madss Estbergs, kura kontā tagad ir 57 punkti, savukārt par punktu mazāk ir Jaunzēlandes autosportistam Haidenam Padonam no «Hyundai» vienības

Kā zināms, Padona automašīna piektdien pēc avārijas pilnībā nodega, tomēr pilots ar viņa stūrmani izkļuva cauri sveikā.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem un par pasaules čempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Čempiona titulu francūzis bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā iekļauti 14 posmi - pēc 17 gadu pārtraukuma WRC posms atkal notiks Ķīnā.

Foto: EPA/LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu