Jānis Baumanis Lidenhilas posmu noslēdz ar ceturto vietu pusfinālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien Lidenhilas trasē Lielbritānijā noslēdzās ceturtais pasaules rallijkrosa čempionāta posms. Latviešu autosportists Jānis Baumanis, kurš pēc pirmās sacensību dienas bija divpadsmitais, spītējot sparīgām cīņām, tikai par mata tiesu neiekļuva finālā.

Kā ierasts, sacīkšu dienas ievadā sportisti aizvadīja brīvos treniņbraucienus un tie apliecināja, ka Jāņa Ford Fiesta WRX ir sagatavots, lai sportists turpinātu virzību pretī galvenajam mērķim - cīņām finālā.

«Izcīnīju ceturto vietu pusfinālā un patiesībā esmu priecīgs par to, kāds ir rezultāts. Esmu ļoti apmierināts ar to, kā mašīna uzvedās trasē un domāju, ka ar tādiem regulējumiem, kādi bija pusfinālā, mums vajadzētu sākt brīvos treniņbraucienus. Bet mēs vēl mācāmies, jo katra trase ar šo mašīnu komandai ir jaunums. Pēc laika noteikti sapratīsim, kuras izmaiņas ko uzlabo un kuras pasliktina, jo, ja trešais kvalifikācijas brauciens bija diezgan labs, tad ceturtajā kvalifikācijā auto jau bija noregulēts pilnīgi ačgārni, kā dēļ grants sekcijā biju ievērojami lēnāks nekā konkurenti,» stāsta Jānis Baumanis.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Pēc aizvadītajiem četriem posmiem Jānis Baumanis pasaules čempionāta kopvērtējumā ieņem 10.vietu un ar pozitīvu noskaņojumu raugās uz nākamajām sacensībām, kas pēc divām nedēļām norisināsies Hellā, Norvēģijā.

«Komandai ir potenciāls. Par to liecina tas, ka komandas biedrs Timurs Timerzjanovs brauca finālā. Domāju, ka nākotnē būs ar vien labāk,» - tā Jānis Baumanis.

Otrs Latvijas pārstāvis pasaules rallijkrosa čempionātā, Reinis Nitišs no ALL-INKL.COM Muennich Motorsport komandas, abus svētdienas kvalifikācijas braucienus pabeidza ar 12. un 14.labāko rezultātu, kas viņam deva 21.pozīciju posma kopvērtējumā un liedza piedalīties tālākās cīņās par tiesībām braukt finālā.

Foto: Reinisnitiss.com
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu