Artim Baumanim lielisks sniegums Lidenhilā un 2.vieta finālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Atšķirībā no pasaules čempionātā braucošajiem rallijkrosistiem Eiropas čempionāta dalībniekiem svētdien bija jāveic tikai viens, pēdējais kvalifikācijas brauciens, pusfināla un fināla braucieni. Latviešu autosportists Artis Baumanis jau pirmajā sacensību dienā bija spēris platu soli pusfināla virzienā un šodien savas pozīcijas tikai nostiprināja.

Pēc sestdien aizvadītajiem trim kvalifikācijas braucieniem Artis Baumanis atradās Eiropas čempionāta S1600 klases kopvērtējuma trešajā pozīcijā. Svētdienas rītā notikušie treniņbraucieni, tajos parādītais ātrums un absolūti labākais apļa laiks bija spēcīgs signāls, ka Artis ceturtajā kvalifikācijā savas pozīcijas tikai nostiprinās vai pat uzlabos.

«Visas nedēļas nogales garumā uzrādīju ļoti labu ātrumu. Jau izbraucot uz šī rīta brīvajiem treniņiem, kuros uzrādīju ātrāko apļa laiku, bija pārliecība, ka viss ir kārtībā. Ceturtajā kvalifikācijā no starta aizbraucu kā otrais aiz Ulrika Linnemana. Mēģināju viņu stratēģiski apdzīt uz džokera apļa rēķina, taču mazliet pietrūka. Tā arī finišēju otrajā pozīcijā savā braucienā un ar otro labāko rezultātu ceturtās kvalifikācijas kopvērtējumā,» stāsta Artis Baumanis.

Tā kā četru kvalifikācijas braucienu summā Artis bija nostiprinājies Lidenhilas posma kopvērtējuma trešajā pozīcijā aiz dāņa Ulrika Linnemana un ungāra Kristiāna Žābo, vārti uz pusfinālu bija plaši atvērti un atlika vien gatavoties startam.

«Pusfināla starts sanāca labs. Kad izvēlējāmies iet džokerī, no tā izbraucu jau kā ceturtais, kamēr visi priekšā esošie džokera apli vēl nebija veikuši. Turpināju braukt, cik ātri vien iespējams, ar veiksmīgu manevru skaisti apdzinu Linnemanu un nokļuvu sacensību līdera pozīcijā. Nākamajā aplī Linnemans neveiksmīgas trajektorijas izvēles rezultātā ar auto uzmeta kūleni, tas uzgāzās iepriekš avarējušā portugāļa Mario Barbosas mašīnai un aizdegās. Tieši divus pagriezienus pirms finiša tika parādīti sarkanie karogi un tika ieskaitīts tā brīža rezultāts,» dramatiskos notikumus pusfinālā atminas Artis.

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Pēc pusfinālā izcīnītās uzvaras Artis ieguva tiesības fināla braucienā startēt no pirmās rindas līdzās konkurentam no Ungārijas.

«Finālā sanāca labs starts un uzreiz izvēlējāmies braukt džokera apli. No tā izbraucu kā otrais, jo pirmajā pagriezienā bija sadursme starp konkurentiem, un sāku ķert pirmajā vietā braucošo ungāru Kristiānu Žābo. Braucu, cik ātri vien varēju, un tikai nedaudz pietrūka, lai izvirzītos vadībā - Žābo pēc sava džokera apļa man izbrauca tieši blakus, bet, tā kā nākamais pagrieziens viņam bija izdevīgāks, paliku otrais. Atlikušos divos apļos centos viņu apdzīt, kas neizdevās, bet tāpat esmu ļoti apmierināts ar rezultātu, jo šīs man bija tikai otrās sacīkstes Eiropas čempionātā un jau esmu izcīnījis vietu uz pjedestāla,» nobeigumā saka Artis Baumanis.

Eiropas čempionāta sezonā kopumā jāaizvada seši posmi. Pēc divām šogad aizvadītajām sacensībām Artis Baumanis ieņem 7.vietu čempionāta kopvērtējumā.

Foto: Baumanis Motorsport Photography
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu