Maikls Danlops sagrauj pastāvējušo Isle of Man TT ātruma rekordu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW Motorrad

Jūnija sākumā Menas salā (Lielbritānija) norisinājās ikgadējās Isle of Man TT motosacensības, kurās krita vairāki līdzšinējie rekordi.

Jau ziņojām, ka nu jau trešo reizi vairāk nekā 60 kilometrus garajā, pilsētiņu ielu un ārpilsētas ceļu veidotajā trasē ātrākā apļa laika rekordu uzrādīja trīskārtējais Lielbritānijas rallija čempions Marks Higinss. Pieredzējušais sportists ar speciāli sagatavotu, tieši Menas salas ceļiem pielāgotu 600 zirgspēku Subaru Impreza Isle of Man TT trases 60,72 kilometrus garo apli spēja veikt 17 minūtēs un 49,75 sekundēs.

Zinot, cik gara ir distance, un to, cik ilgs laiks pavadīts, lai to veiktu, var aprēķināt ātrumu, un tā vidējā vērtība Higinsa pēdējā veikumā ir tieši 204,34 km/h. Pie tam, kā vēlāk atzina sportists, ja būtu bijusi iespēja braukt vēl, viņš apli būtu veicis vēl ātrāk. Tāpēc nav šaubu, ka Higinss kādudien Menas salā atgriezīsies, lai rekordu pārspētu ceturto reizi.

Bet tas vēl nav viss, jo Isle of Man TT 2016 sacensību laikā tika pārspēts vēl viens rekords. Proti, 27 gadus vecais Maikls Danlops, kura rīcībā bija speciāli sagatavots BMW S 1000 RR, kļuva par pirmo motosportistu vēsturē, kurš trases apli spējis veikt mazāk nekā 17 minūtēs. Kā tas izskatījās, redzams zemāk pievienotajā oficiālajā video, bet skaitļos viņa veikumu raksturo šādi lielumi:

Trases garums: 60,72 km

Trasē pavadītais laiks: 16 minūtes un 58,25 sekundes

Vidējais ātrums: 214,67 km/h

Iepriekšējais rekords pārspēts par 1 minūti un 15,643 sekundēm

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu