Beļģis Nevils saglabājis līderpozīciju pēc Itālijas WRC posma otrās dienas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NIKOS MITSOURAS / REPORTER IMAGES

Beļģu pilotam Tjerī Nevilam no «Hyundai» komandas sestdien izdevās saglabāt līderpozīciju arī pēc pasaules rallija čempionāta (WRC) sestā posma, kas norisinās Itālijā, otrās dienas dienas.

Nevilam sestdien lielu spiedienu sagādāja pieredzējušais somu pilots Jari Mati Latvala no «Volkswagen» komandas, turklāt sacensību norisē iejaucās arī lietus, kas apgrūtināja braukšanu.

Tiesa, Beļģijas autosportists tik un tā prata par dažām sekundēm palielināt savu pārsvaru.

Nevils Latvalu šobrīd apsteidz par 16,1 sekundi, kamēr vienu minūti un 15 sekundes atpaliek pēdējo sezonu pasaules čempions Sebastjans Ožjē no «Volkswagen» vienības.

Sestdien WRC sacensībās Itālijā gaidāmi četri noslēdzošie ātrumposmi.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pirmajiem pieciem etapiem līderis ar 114 punktiem ir pasaules čempions Ožjē, bet otro vietu ar 67 punktiem ieņemt cits «Volkswagen» pilots Andrēass Mikelsens no Norvēģijas.

Trešajā vietā atrodas «Ford» norvēģu braucējs Madss Estbergs, kura kontā ir 57 punkti, savukārt par punktu mazāk ir Jaunzēlandes autosportistam Haidenam Padonam no «Hyundai» vienības.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem un par pasaules čempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Čempiona titulu francūzis bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā iekļauti 14 posmi - pēc 17 gadu pārtraukuma WRC posms atkal notiks Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu