Nevils notur aiz muguras Latvalu un uzvar WRC posmā Sardīnijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Beļģu pilots Tjerī Nevils no «Hyundai» komandas svētdien noturēja uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) sestajā posmā jeb Sardīnijas rallijā.

Pēdējā dienā Nevils bija ātrākais divos no četriem ātrumposmiem un tika pie savas otrās uzvaras WRC karjerā, kas sekoja pirms diviem gadiem Vācijā gūtajam panākumam.

Noslēgumā Nevils par 24,8 sekundēm apsteidza pieredzējušo somu pilotu Jari Mati Latvalu no «Volkswagen» komandas, bet par vienu minūti un 37 sekundēm - pēdējo sezonu pasaules čempionu Sebastjanu Ožjē no «Volkswagen» vienības.

Kopvērtējumā Ožjē ar 137 punktiem nostiprinājies līderpozīcijā. Otrais ar 67 punktiem joprojām ir cits «Volkswagen» pilots Andrēass Mikelsens no Norvēģijas, tomēr viņš Sardīnijas rallijā sestdien avarēja.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem un par pasaules čempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Čempiona titulu francūzis bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā iekļauti 14 posmi - pēc 17 gadu pārtraukuma WRC posms atkal notiks Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu