Dovicioso uzvar MotoGP Nīderlandes posma kvalifikācijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Itālis Andrea Dovicioso sestdien uzvarēja Nīderlandē notiekošā Asenes «Grand Prix» pasaules motošosejas čempionāta posma kvalifikācijā prestižākajā «MotoGP» klasē, apsteidzot savu tautieti titulēto Valentīno Rosi.

«Ducati» komandu pārstāvošais Dovicioso ieguva 17.«pole-position» karjerā un ceturto «MotoGP» klasē. Braucējs apli veica ar rezultātu viena minūte un 45,246 sekundes.

Savukārt deviņkārtējais pasaules čempions Rosi no «Movistar Yamaha» kvalifikācijas sesijas vidū pārstāja braukt, lai pietaupītu riepas. Viņš no sava tautieša atpalika 0,715 sekundes.

Trešo starta pozīciju svētdienas sacīkstēm nopelnīja brits Skots Redings («Octo Pramac»), savukārt kvalifikācijā ceturtais bija sezonas līderis spānis Marks Markess («Repsol Honda»).

Tikmēr pašreizējais pasaules čempions spānis Horhe Lorenso «Movistar Yamaha» kvalifikācijā ierindojās tikai 11.vietā.

Čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem etapiem līderpozīcijā ar 125 punktiem atrodas Markess, kuram ar 115 punktiem seko Lorenso, bet trešais ar 103 punktiem ir Rosi.

Arī šajā sezonā, kas novembrī tradicionāli noslēgsies Spānijas pilsētā Valensijā, braucēji aizvadīs 18 posmus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu