Baumanis un Nitišs pirmajos treniņos attiecīgi 11. un 15.vietā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Pasaules rallijkrosa čempionāta sestais posms šajā nedēļas nogalē, kas ieguvusi maģisku apzīmējumu izmantotajā trasē un ap to valdošās atmosfēras, daudzo līdzjutēju tūkstošu un arī kuplā dalībnieku pulka dēļ, norisinās nelielajā Holjes ciematā, Zviedrijā. Uz turieni ir devušies arī abi Latvijas pārstāvji pasaules čempionātā - Jānis Baumanis no World RX Team Austria un Reinis Nitišs, kurš pārstāv all-inkl.com Muennich Motorsport komandu. Tāpat Zviedrijā norisinās Eiropas čempionāta posms, kurā Super 1600 klasē brauc Artis Baumanis no SET Promotion komandas.

Jānis Baumanis Holjē atgriežas ar pozitīvām atmiņām, jo šeit Eiropas čempions Super 1600 klasē pērn izcīnīja vienu no savām uzvarām. Tagad autosportistam jāpierāda, ka līdzvērtīgu sniegumu var demonstrēt arī ar Supercar klases sacīkšu automobili.

Piektdien pasaules čempionāta dalībnieki ne īpaši labvēlīgos, lietainos laika apstākļos aizvadīja vien brīvo treniņbraucienu sesiju, lai lūkotu pēc iespējām optimāli pielāgot savas sacīkšu mašīnas Holjes trasei. Jānis Baumanis treniņos uzrādīja vienpadsmito labāko rezultātu, par 1,158 sekundēm apsteidzot deviņkārtējo pasaules rallija čempionu un ātrāko cilvēku Paikspīkas sacīkstēs Sebastjanu Lēbu. Reinis Nitišs tikmēr uzrādīja 15.labāko rezultātu.

«Laika apstākļi mūs nelutināja šodien, bet, spītējot visam, braucām. Treniņu sākumā lija lietus, bija peļķes, dubļi uz asfalta. Nevar teikt, ka bija viegli, taču apstākļi visiem ir vienādi. Pirmā treniņbrauciena trešajā aplī nobortējās viens ritenis un braucu malā, lai nesalauztu mašīnu vēl vairāk. Sacīkšu režīmā tā gan nedarītu, bet treniņos tas ir pieļaujams. Uz otro treniņbraucienu uzlikām sausā laika riepas un tā bija pareizā izvēle, jo trase sāka žūt un saķere kļuva aizvien labāka. Tomēr arī šo braucienu nesanāca pabeigt līdz galam. Pirmie trīs apļi bija tīri labi, bet pēc lēciena tramplīnā mašīnai radās problēmas degvielas padevē un pazuda jauda. Nedēļas nogale nav sākusies, kā mēs vēlētos, bet trasē jūtos labi, mašīnai ir veiktas izmaiņas, pie kurām jāpierod un es uzskatu, ka pēc rīta treniņiem jau būs skaidrs, kā tā uzvedīsies. Mācamies, cīnamies, lai būtu konkurētspējīgi jau uz pirmo kvalifikācijas braucienu,» - tā Jānis Baumanis, gatavojoties cīņām ar pasaulē labākajiem rallijkrosistiem.

Vienlaikus ar pasaules čempionāta sesto posmu Holjē risinās arī cīņas Eiropas čempionāta trešajā posmā. Tajās Latviju pārstāv Jāņa brālis Artis Baumanis. Atšķirībā pasaules čempionāta dalībniekiem Artim jau piektdien bija jāaizvada divi kvalifikācijas braucieni. Pirmajā no tiem sportists uzrādīja piekto labāko rezultātu, bet otrajā - astoto. Tas Artim divu braucienu summā pirms sestdien veicamajiem pēdējiem diviem kvalifikācijas braucieniem nodrošina piekto pozīciju.

«Tā kā šajā posmā kopumā startē vairāk nekā 100 dalībnieki, sacensības norit trīs dienas. Es pārstāvu mazāko klasi, tādēļ pirmie divi kvalifikācijas braucieni notika jau šodien. Holjes trase ir ļoti interesanta, ne tikai tāpēc, ka šeit braucu pirmo reizi. Tajā ir nepārredzami pagriezieni, nepārredzami tramplīni, turklāt, tā kā šodien bija vēss un lietains, braukšana bija gandrīz kā pa ledu. Lai vai kā, pēc otrā treniņbrauciena un riepu maiņas jau sapratu, kur ko var pielikt un iegūt laiku,» stāsta Artis Baumanis.

«Pirmajā kvalifikācijā starts man neizdevās, tomēr pēc otrā pagrieziena izvirzījos otrajā pozīcijā un to arī spēju noturēt līdz finišam, kas deva piekto vietu kopvērtējumā. Otrajā kvalifikācijas braucienā starts jau bija labāks, tomēr pēc nokļūšanas uz mīkstā grants seguma atkritu uz priekšpēdējo pozīciju. Neveiksmīgi iebraucu arī džokerī, kur «iesprūdu» aiz konkurentiem un zaudēju diezgan daudz laika. Tomēr tad trase atbrīvojās, varēju uzņemt ātrumu un uzrādīt astoto labāko laiku braucienā. Divu braucienu summā esmu piektais, ar ko jābūt apmierinātam. Rīt jāturpina braukt, jo jātiek pusfinālā un finālā,» - tā Artis Baumanis.

Pasaules rallijkrosa čempionātā Jānis Baumanis šobrīd ieņem 11.vietu, ko viņam dod aizvadītajos piecos posmos iekrātie 45 punkti. Reinim Nitišam čempionāta kopvērtējumā tikmēr ir 19 punkti un 15.vieta. Artis Baumanis Eiropas čempionātā pēc diviem posmiem savukārt ieņem kopvērtējuma 7.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu