Sirmacis otrajā vietā pēc ERČ Igaunijas etapa pirmā ātrumpsoma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas autorallija braucējs Ralfs Sirmacis ar stūrmani Māri Kulšu atrodas otrajā pozīcijā pēc Eiropas čempionāta (ERČ) Igaunijas rallija pirmās dienas, kurā sportisti veica vienu ātrumposmu.

Bez kvalifikācijas ātrumposma sacensību dalībniekiem bija jāveic arī viens «dops» Tartu pilsētas ielās. ERČ sestā posma pirmo ātrumposmu visātrāk veica krieva Alekseja Lukjaņuka ekipāža («Ford Fiesta R5»), kas 1,33 kilometrus garo distanci veica vienā minūtē un 4,5 sekundēs.

Sirmacis, kurš šogad sacensībās piedalās ar «Škoda Fabia R5» automašīnu un pārstāv SRT kluba rallija komandu «Škoda Baltic Motorsport», no Lukjaņuka atpalika 1,9 sekundes, bet trešajā pozīcijā ierindojās čeha Jaromīra Tarabusa ekipāža («Škoda Fabia R5»), kas bija vēl 0,3 sekundes lēnāka.

Pirms tam piektdien Sirmača ekipāža kvalifikācijas ātrumposmā bija otrajā vietā.

Tikmēr Latviju pārstāvošais Krievijas autobraucējs Nikolajs Grjazins, kurš brauc ar «Peugot 208» spēkratu pirmajā posmā ierindojās dalītā 21.vietā (+8,9 sekundes), bet viņa brālis Vasīlijs ieņēma 25.pozīciju (+9,3). Savukārt krieva Aleksandra Mihailova un latvieša Normunda Kokina ekipāža, kas brauc ar «Mitsubishi Lancer Evo» auto, atpaliek 11,4 sekundes un ieņem 36.vietu.

Sacensības pilnvērtīgi risināsies sestdien un svētdien, kad kopā notiks vēl 15 ātrumposmi.

Igaunijas rallijā Sirmacis startē kopā ar citu stūrmani - Māri Kulšu, jo viņa ierastais līdzbraucējs Artūrs Šimins ir apslimis.

LETA jau ziņoja, ka Sirmacis un Šimins, debitējot sacensībās ar R5 klases automašīnu, maijā sensacionāli uzvarēja Akropoles rallijā.

Sākotnēji bija iecerēts, ka šī Latvijas ekipāža šogad startēs piecos ERČ posmos, tomēr pēc panākuma Akropolē viņi par ietaupītajiem līdzekļiem varētu nobraukt vēl vienu posmu.

Pēc pieciem posmiem kopvērtējumā līderpozīcijā ar 92 punktiem ir pērnās sezonas čempions Kajetans Kajetanovičs no Polijas, kuram ar 77 punktiem seko Lukjaņuks, bet Sirmacis ar 41 punktu ieņem trešo pozīciju. Viņam ar 38 punktiem seko brits Kreigs Brīns un beļģis Fredijs Loikss.

Iepriekšējā sezonā Sirmacis veica pilnu ERČ junioru ieskaites sezonu, noslēgumā ar 104 iekrātiem punktiem gūstot otro vietu un piekāpjoties vienīgi zviedram Emīlam Berjkvistam. Tāpat Sirmacis bija otrais kopvērtējumā arī ERČ3 ieskaitē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu