Kurpnieks PČ posmā Stelpē brauks pārī ar desmitkārtējo čempionu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šajā nedēļas nogalē «Pīlādžu» mototrasē Stelpē gaidāmajā pasaules čempionāta posmā motokrosā ar blakusvāģiem desmitkārtējais pasaules čempions Daniels Vilemsens no Nīderlandes startēs duetā ar latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, vēsta organizatori.

Kurpnieks šo sezonu sāka pārī ar beļģi Mārvinu Vanlušenu, tomēr pirms divām nedēļām posmā Beļģijā viņi pieredzēja kritienu, kurā ļoti smagas traumas guva cits latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks. Pašlaik traumēts ir arī Vanlušens, kurš lauzis plaukstas locītavu.

Līdz ar to tagad Kurpnieks ieguvis iespēju atjaunot sadarbību ar visu laiku slavenāko šī sporta veida pārstāvi Vilemsenu. Abi kopā sāka arī 2012.gada sezonu, tomēr jau pirmā posma pirmajā braucienā Kurpnieks smagā sadursmē traumēja abu roku plaukstu locītavas.

30. un 31.jūlijā Stelpē gaidāmajām sacensībām pieteikušās 50 pasaules blakusvāģu ekipāžas, turklāt tajās piedalīsies uzreiz trīs Latvijas ekipāžas - Uvis Vasiļenko/Kaspars Krievs, Jānis Jegorovs/Pēteris Jegorovs un Dzintars Jaundžeikars/Roberts Užāns.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līderpozīciju ar 284 punktiem ieņem beļģis Bens Adriansens un latvietis Lauris Daiders, kuri par 19 punktiem apsteidz Jana Hendriksa pilotēto ekipāžu.

Tāpat paralēli Stelpē risināsies arī Eiropas čempionāta posms kvadricikliem, kurā piedalīsies astoņi Latvijas sportisti, turklāt viņu vidū būs ne tikai pašreizējais čempions Edgars Meņģelis, bet arī pirmoreiz Latvijas vēsturē uz starta stāsies dāma - Monta Dišlere Kirilko.

Sestdien sacensības sāksies plkst.10, bet svētdien finālbraucieni risināsies no plkst.12.

Šosezon pasaules čempionātā motokrosā ar blakusvāģiem ir iekļauti 11 posmi, un sacensības Stelpē ir vienīgās Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu