Toyota gatava atgriezties WRC

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toyota

Gatavojot konkurētspējīgu atgriešanos pasaules rallija čempionātā 2017.gadā, Toyota turpina apjomīgu jaunās WRC sacīkšu mašīnas testu programmu, kuras gaitā uz grants ceļiem jau nobraukti vairāk nekā 5 tūkstoši kilometru.

Kamēr šā gada FIA pasaules rallija čempionāta kārtējais posms, Somijas rallijs, notiks tikai šajā nedēļas nogalē, Toyota GAZOO Racing WRC vienība jau ir aizvadījusi pamatīgu testu sesiju šajā ziemeļvalstī. Proti, komandas mājvietā Pūpolā un pa putekļainajiem ceļiem tās apkārtnē norisinājās jau maijā.

Šobrīd komanda ir sagatavojusi arī otru Yaris WRC prototipu, lai testu programma kļūtu intensīvāka un nebūtu problēmu iekļauties laika grafikos. Kā norāda Toyota WRC programmas galvenais inženieris Toms Faulers, Yaris WRC izstrādi patlaban veic divas speciālistu komandas. Pirmā no tām lielākoties uzturas Somijā, kur tiek pilnveidota mašīnas izturība, uzmanību pamatā pievēršot dzinējam un transmisijai. Otra komanda tikmēr koncentrējas uz balstiekārtu un darbojas citās Eiropas zemēs, tostarp Spānijā un Portugālē.

Lai arī aiz muguras ir tūkstošiem testu kilometru, izstrādes programma ne tuvu vēl nav noslēgta. Jo vairāk tāpēc, ka Yaris WRC vēl nav kārtīgi patestēts uz ceļiem ar asfalta segumu.

Jaunizveidotās Toyota WRC komandas vadītājs ir četrkārtējais pasaules rallija čempions Tomi Makinens, savukārt testu pilotu lomas pilda citi pieredzējuši rallisti - Juho Hanninens un Jarko Nikara.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu