Mīks vadībā pēc WRC posma Somijā pirmās dienas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

«Citroen» komandu pārstāvošais britu autosportists Kriss Mīks atrodas vadībā pēc pirmās dienas pasaules rallija čempionāta (WRC) astotajā posmā, kas norisinās Somijā.

Mīks pēc 12 ātrumposmiem par 18,1 sekundi apsteidz Jari Mati Latvala («Volkswagen»), kurš savā mājas sacīkstē kļuvis par WRC posmiem bagātāko somu pilotu. Šīs nedēļas nogales sacensības viņam ir 164. karjerā, bet par vienu posmu mazāk ir Miko Hirvonenam.

Savukārt trešo pozīciju pēc pirmās dienas ieņem Beļģu pilots Tjerī Nevils no «Hyundai» komandas, kurš Mīkam zaudē 44,3 sekundes. Vēl par 1,1 sekundi lēnāks ir «Volkswagen» norvēģu pilots Andrēass Mikelsens, aiz kura seko Kreigs Brīns («Citroen») un jaunzēlandietis Haidens Padons («Hyundai»).

Tikmēr igaunis Oto Tenaks, kurš brauc ar «Ford Fiesta» spēkratu, līderim zaudē minūti un 14,4 sekundes, ieņemot astoto vietu, kamēr trīskārtējais pasaules čempions Sebastjans Ožjē no «Volkswagen» avarēja un atrodams 53.pozīcijā.

Kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem stabilā līdera Ožjē kontā ir 143 punkti. Viņam ar 92 punktiem seko Mikelsens, bet trešo vietu ar 72 punktiem ieņem Padons.

Savukārt Tenaks ar 52 punktiem ieņem astoto pozīciju.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem un par pasaules čempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Čempiona titulu francūzis bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā iekļauti 14 posmi - pēc 17 gadu pārtraukuma WRC posms atkal notiks Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu