Mīks apsteidz mājinieku Latvalu un triumfē WRC Somijas rallijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NIKOS MITSOURAS / REPORTER IMAGES

«Citroen» komandu pārstāvošais britu autosportists Kriss Mīks svētdien triumfēja pasaules rallija čempionāta (WRC) astotajā posmā, kas norisinājās Somijā.

37 gadus vecais Mīks bija vadībā gandrīz visas četras dienas ilgušās sacīkstes un noslēgumā par 29,1 sekundi apsteidza mājinieku favorītu Jari Mati Latvalu no «Volkswagen», Latvalu, kurš savā mājas sacīkstē kļuva par WRC posmiem bagātāko somu pilotu. Šīs nedēļas nogales sacensības viņam bija 164. karjerā, bet par vienu posmu mazāk ir Miko Hirvonenam.

Savukārt trešo vietu izcīnīja «Citroen» īru braucējs Kreigs Brīns, kurš Mīkam zaudēja minūti un 41 sekundi, uz goda pjedestāla WRC etapos kāpjot pirmoreiz karjerā.

Trīskārtējais pasaules čempions Sebastjans Ožjē no «Volkswagen» cerības uz uzvaru zaudēja jau pirmajā dienā, kad avarēja.

Kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem stabilā līdera Ožjē kontā ir 143 punkti. Viņam ar 98 punktiem seko Somijā septīto vietu guvušais «Volkswagen» norvēģu pilots Andrēass Mikelsens, bet uz trešo vietu ar 84,5 punktiem pacēlies Latvala.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem un par pasaules čempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Čempiona titulu francūzis bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā iekļauti 14 posmi - pēc 17 gadu pārtraukuma WRC posms atkal notiks Ķīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu