Fotostāsts: pasaules rallijkrosa čempionāta posms Kanādā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fiaworldrallycross.com

Svētdien īsi pirms pusnakts ar zviedru autosportista Timija Hansena uzvaru Kanādas Trois-Rivieres trasē noslēdzās pasaules rallijkrosa čempionāta septītais posms.

Sacensības patiesi dramatiskas izvērtās abiem latviešu rallijkrosistiem - Jānim Baumanim un Reinim Nitišam. Jānis Baumanis, brīdī, kad jau bija pakāpies uz 10.vietu un spēris platu soli pusfināla virzienā, piedzīvoja sadursmi ar konkurentu Kevinu Ēriksonu un saņēma diskvalifikāciju. Tas nozīmēja pamatīgu robu kvalifikācijas braucienos iekrāto punktu grozā, ko pietiekami nespēja aizpildīt pat uzvara savā ceturtās kvalifikācijas braucienā. Sacensību noslēgumā Jānis ieņēma 15.vietu.

Reinim Nitišam Kanādas posmā tikmēr padevās tīri braucieni, taču kā uz delnas bija redzami viņa sacīkšu Seat Ibiza jaudas trūkums, kas liedza iesaistīties pilnvērtīgā konkurences cīņā un rezultātā izcīnīt 13.vietu, kas ir tikai viens solis līdz pusfinālam, jo, kā zināms, tajā brauc 12.ātrākie kokrētā čempionāta posma dalībnieki.

Nobeigumā var piebilst, ka Kanādas posms atkal ieviesa korekcijas čempionāta kopvērtējumā un tā galvgalī atkal ir nonācis pēdējo divu gadu pasaules rallijkrosa un 2003.gada pasaules rallija čempions Peters Solbergs. Tikai četrus punktus viņam zaudē pieredzējušais Matiass Ekstrēms no Zviedrijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu