Lietus sabojāto ceļu dēļ atceļ septembrī Ķīnā plānoto PČ posmu rallijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen Motorsport

Spēcīgu lietusgāžu sabojāto ceļu dēļ atcelts no 9. līdz 11.septembrim Ķīnā plānotais pasaules čempionāta posms rallijā, ceturtdien paziņoja Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

Rallijam vajadzēja norisināties Huiažao pilsētas apkērtē, aptuveni 70 kilometrus no Pekinas, taču jūlijā spēcīgās lietusgāzes ir sabojājušas rallija distancē iekļautos ceļus tik stipri, ka tos līdz sacensību laikam neizdosies savest kārtībā.

Pasaules čempionāta posmam rallijā Ķīnā vajadzēja notikt pirmo reizi kopš 1999.gada. Plānots, ka pasaules čempionāta posmi Ķīnā notiks arī nākamajos divos gados.

Atcelto sacensību vietā cits rallijs netiks rīkots, tāpēc čempionātā šosezon plānoto 14 sacensību vietā būs 13 etapi.

Šajā nedēļas nogalē Vācijas pilsētas Trīras apkārtnē norisinās pasaules čempionāta devītais posms, savukārt nākamais tiks aizvadīts septembra beigās un oktobra sākumā, kad risināsies Korsikas rallijs.

Pēc astoņiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma pārliecinošs līderis ir Sebastjans Ožjē no Francijas, kurš ticis pie 143 punktiem. Viņam ar 98 punktiem seko norvēģu pilots Andrēass Mikelsens, bet trešais ar 84,5 punktiem ir soms Jari Mati Latvala.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu