Pasaules čempions Ožjē izcīna pirmo WRC uzvaru kopš februāra

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Pēdējo trīs gadu pasaules čempions Sebastjans Ožjē no Francijas svētdien tika pie pirmās uzvaras pasaules rallija čempionāta (WRC) etapā kopš februāra.

Ožjē svētdien triumfēja WRC sezonas devītajā posmā Vācijā, tiekot pie savas trešās uzvaras sezonā un nostiprinoties pasaules čempionāta kopvērtējuma vadībā.

Francijas sportists sestdien pārņēma līderpozīcijas rallija kopvērtējumā, ko nosargāja arī svētdien, summā par 20,3 sekundēm apsteidzot spāņu pilotu Daniju Sordo no «Hyundai» vienības.

Ožjē bija uzvarējis sezonas pirmajos divos posmos Montekarlo un Zviedrijā.

Tikmēr Sordo otro vietu ieguva ar grūtībām, jo viņš tikai par 0,1 sekundi apsteidza savu komandas biedru Tjerī Nevilu no Beļģijas, kamēr ceturtais šajā posmā bija pirmās dienas līderis norvēģis Andrēass Mikelsens, kurš sacenšas ar «Volkswagen».

Foto: EPA/LETA

Kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem stabilā līdera Ožjē kontā ir 169 punkti. Viņam ar 110 punktiem seko Mikelsens, bet trešo vietu ar 94 punktiem ieņem divi «Hyundai» braucēji Nevils un Haidens Padons no Jaunzēlandes.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem un par pasaules čempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Čempiona titulu francūzis bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā sākotnēji bija iekļauti 14 posmi, taču šonedēļ tika atcelts etaps Ķīnā, kas bija plānots septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu