Sirmacis brauks rallijā Čehijā, cer startēt arī Kiprā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sven Kollus

Autosporta klubs «Sports Racing Technologies» (SRT) no 26. līdz 28. augustam piedalīsies FIA Eiropas rallija čempionāta posmā «Barum Czech Rally Zlin». Uz starta stāsies Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins ar automašīnu Škoda Fabia R5 un Nikolay Gryazin/Yaroslav Fedorov ar Peugeot 208, TVNET pavēstīja SRT pārstāve Sanita Pelēķe.

Ekipāžas R.Sirmacis/A.Šimins šīs sezonas plānā bija startēt piecos grants posmos: Grieķijā, Portugālē, Igaunijā, Latvijā un Kiprā. Ņemot vērā, ka divos no trim posmiem ekipāža izcīnīja uzvaru, ir radusies iespēja cīnīties arī par čempiona titulu. Autosporta kluba «Sports Racing Technologies» vadītājs, pieredzes bagātais autošosejas braucējs Ģirts Krūzmanis uzskatīja, ka ekipāžai R.Sirmacis/A.Šimins stratēģiski pareizi būtu startēt arī vienā no asfalta posmiem. Tika sākta atbalsta akcija, iesaistot rallija fanus, lai puiši varētu piedalīties «Barum Czech Rally Zlin». «Liels paldies visiem, kuri līdz šim atbalstījuši ekipāžu R.Sirmacis/A.Šimins. Trīs nedēļu laikā savākti 3266, 48 eiro. Protams, ar to nepietiek, tāpēc tika pieņemts lēmums Kipras rallija budžetu pārcelt uz Čehijas posmu. Tiek pagarināta ekipāžas atbalsta akcija līdz septembra beigām, kad arī jāpiesakās Kipras posmam. Šāds lēmums pieņemts, jo mēs no sirds ticam, ka Latvijā ir vislieliskākie rallija fani,» stāsta Ģirts Krūzmanis.

«Barum Czech Rally Zlin» trīs dienu garumā būs jāveic piecpadsmit ātrumposmi ar kopējo garumu 230 km. FIA ERC Čehijas posmā, ieskaitot arī Nacionālā čempionāta dalībniekus, piedalīsies vairāk nekā 130 rallija ekipāžas.

Artūrs Šimins: «Čehijas rallijs ir sarežģīts gan tehniskā, gan konkurences ziņā. Būs ļoti daudz spēcīgas čehu rallija ekipāžas, kas startēs ar automašīnām Škoda Fabia R5, kas šobrīd ir konkurētspējīgākā mašīna Eiropas rallija čempionātā. Iepriekšējā gadā, kad startējām šajā posmā, ERČ Junioru ieskaitē finišējām otrajā vietā, kā arī tieši šajā posmā izcīnījām Junioru vicečempiona titulu. Asfalts nav bijis mūsu ekipāžas stiprā puse, bet pagājušā gada pieredze ir devusi daudz. Tāpat esam aizvadījuši arī testus pa asfaltu Biķernieku trasē. Uz Čehiju brauksim cīnīties par goda pjedestālu. Būs grūtāk, kā citās reizēs, bet mēs ticam, ka varam. Paldies mūsu atbalstītājiem, ģimenēm, Ģirtam Krūzmanim un komandai. Paldies, ka mums ir dota iespēja startēt Eiropas rallija čempionātā.»

FIA Eiropas rallija čempionāta Čehijas posmā «Barum Czech Rally Zlin» startēs arī «Sports Racing Technologies» ekipāža N.Gryazin/Y.Fedorov. Puiši rallijā brauks ar Peugeot 208 automašīnu un cīnīsies par uzvaru ERČ Junioru ieskaitē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu