Justs: Nāciju kausā noteikti iekļūsim A finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Pastars

Latvijas izlase septembra nogalē gaidāmajā Nāciju kausā motokrosā iekļūs A finālā, uzskata Latvijas komandas dalībnieks Roberts Justs.

Latvijas izlasi Nāciju kausā motokrosā pārstāvēs Dāvis Ivanovs, Kārlis Sabulis un Justs.

Paredzēts, ka Ivanovs startēs MX1 klasē, Sabulis - MX2 klasē, Justs piedalīsies sacensībās «Open» klasē, bet izlases vadītāja groži uzticēti Mārtiņam Lazdovskim.

«Šī gada kandidāti Latvijas izlases sastāvam bija labākie un spējīgākie šībrīža Latvijas motokrosisti - Pauls Jonass, Justs, Sabulis, Ivanovs, Toms Macuks un Matīss Karro. Visi puiši ir labi un perspektīvi motokrosa braucēji, bet izlasi var pārstāvēt tikai trīs dalībnieki. Diemžēl Jonass un Karro ir guvuši traumas, tāpēc viņiem priekšlaicīgi beigusies šī sezona. Līdz ar to šoreiz aicinājām komandā Ivanovu, Justu un Sabuli,» sastāva komplektāciju komentē Lazdovskis.

Kā uzskata izlases vadītājs, Ivanovam ir lielāka pieredze tieši Nāciju kausa sacīkstēs, kas ir ļoti svarīga, lai rezultāts būtu stabils.

Roberts Justs pēc uzvaras Latvijas motokrosa čempionāta 3.posmā Cēsīs
Roberts Justs pēc uzvaras Latvijas motokrosa čempionāta 3.posmā Cēsīs Foto: Jānis Pastars

«Justs labi sevi apliecinājis pasaules motokrosa čempionātā, un Sabulis šogad lieliski sevi pierādījis gan Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetru klasē, gan dažos posmos startējot pasaules čempionāta MX2 klasē. Puiši ir pieredzējuši, spēcīgi, spējīgi parādīt labu sniegumu, lepni par iespēju pārstāvēt Latviju motokrosa olimpiskajās spēlēs, kā arī alkst iepriecināt Latvijas motokrosa līdzjutējus,» uzsvēra Lazdovskis.

Justs Latvijas izlasi Nāciju kausā pārstāvējis divas reizes - 2012.gadā un aizpērn.

«Esmu gandarīts, ka varēšu pārstāvēt Latvijas izlasi Nāciju motokrosā. Arī izlases sastāvs ir labs, domāju, ka noteikti iekļūsim A finālā. Protams, žēl, ka mums nevar palīdzēt Jonass, bet tāds ir motokross. Arī es vēl nesen biju satraumējies, taču līdz Nāciju kausam ir mēnesis, un paspēšu atgūt savu labāko formu. Ar nepacietību gaidu septembra beigas, jo ir liels gods pārstāvēt Latviju tik augsta līmeņa sacensībās,» atzīmēja Justs.

Tikmēr Ivanovs Nāciju motokrosā startējis četras reizes - no 2011. līdz 2013.gadam un pērn.

«Esmu sajūsmināts, ka esmu viens no trim sportistiem, kuri šogad varēs pārstāvēt Latvijas izlasi. Domāju, ka mums šogad ir spēcīga komanda un mēs parādīsim, uz ko latvieši ir spējīgi. Madžoras trasē neesmu braucis, bet pirms tam mums būs daži treniņi, tāpēc satraukumam nav pamata,» secināja Ivanovs.

Tikmēr Sabulim šī būs debija Latvijas izlases sastāvā Nāciju kausa sacensībās.

«Pārstāvēt Latvijas izlasi Nāciju motokrosā bija viens no maniem mērķiem, viens no maniem sapņiem, jo izlasē tiek tikai trīs labākie motokrosisti no Latvijas. Tā man būs liela pieredze. No vienas puses, būs līdzīgi kā pasaules čempionātā, kad startēju MX2 klasē, no otras puses, citādi. Gribu gan individuāli nostartēt labi, gan lai izlase iekļūst A finālā un parāda, ka arī mazajā Latvijā ir spēcīgi motokrosisti,» stāstīja Sabulis.

Nāciju motokross ir ikgadējas komandu sacensības, kuras tiek rīkotas kopš 1947.gada. Nāciju kausā, pārstāvot savu valsti, startē trīs sportisti, kas cīnās MX1, MX2 un MX «Open» klasēs.

Pirmajā sacīkšu dienā ir priekšbraucieni, lai iekļūtu A finālā. Otrajā dienā katra klase sacenšas divas reizes, katru reizi pret vienu no atlikušajām divām klasēm. Sliktākais no trim rezultātiem tiek atmests, un komanda ar viszemāko kopējo punktu skaitu uzvar.

Pērn Jonass startēja MX2 klasē, Karro - «Open» klasē, bet Ivanovs cīnījās ar MX1 motokrosistiem, ierindojoties 19.vietā.

Nāciju kauss motokrosā norisināsies 24. un 25.septembrī kalnainajā Madžoras trasē, Itālijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu