Raikonens atradis vainīgo Beļģijas posma pirmā līkuma negadījumā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nīderlandes pilota Maksa Verstapena no «Red Bull» komandas braukšanas stils ir pārāk bīstams, kas arī izraisīja svētdien Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta posmā Beļģijā piedzīvoto avāriju, norādīja pieredzējušais «Ferrari» pilots, soms Kimi Raikonens.

Svētdien sezonas 13.posmā pie uzvaras tika vācietis Niko Rosbergs («Mercedes»), kamēr jau pirmajā līkumā, kas ir ļoti ass, tika piedzīvota avārija, kurā iesaistīti bija abi «Ferrari» braucēji vācietis Sebastjans Fetels un Raikonens, kā arī Verstapens.

Pirmajā līkumā Verstapens ar Raikonenu sīvi viens otram blakus cīnījās par pozīciju, taču tad viņiem klāt piebrauca Fetels, kurš ietriecās komandas biedrā un sagriezās.

«Mums palaimējās, ka šajā situācijā nebija lielāka negadījuma. Man bija jābremzē, lai es neietriektos Verstapenā, jo viņš veica manevru, kad to biju izdarījis jau es. Manuprāt, tas nav pareizi,» par Verstapenu izteicās Raikonens, kurš gan konkrētajā situācijā aizķēra konkurenta priekšējo antispārnu, tāpēc «Red Bull» braucējam vajadzēja doties boksos. «Ja nebūtu bremzējis, es Verstapenā ietriektos pilnā ātrumā.»

Uzreiz pēc sadursmes pirmajā līkumā Raikonens komandai pa rāciju ziņoja, ka Verstapena vienīgais mērķis ir izgrūst Somijas pilotu no trases.

Pats Verstapens gan šādus pieņēmumus nosaucis par meliem.

«Tikai aizsargāju savu pozīciju. Ja kādam tas nepatīk, tā ir viņa problēma,» izteicās Verstapens. «Biju iekšmalā. Raikonens un Fetels mani spieda pret sienu. No tā dabūja ciest mans antispārns un arī formulas grīda bija bojāta. Līdz ar to man sacīkstes bija tikpat kā beigušās.»

Sacensību noslēgumā Fetels ierindojās sestajā vietā, kamēr Raikonens bija devītais. Savukārt Verstapens, kuru atbalstīt bija sabraukuši ļoti daudz Nīderlandes līdzjutēju, pie punktiem netika, jo posmu noslēdza 11.vietā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 13 posmiem līderpozīcijā ar 232 punktiem ir «Mercedes» braucējs Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas, kamēr tikai deviņus punktus tagad atpaliek Rosbergs. Savukārt «Red Bull» pilots Daniels Rikjardo no Austrālijas iekrājis 151 punktu, nostabilizējoties kopvērtējuma trešajā vietā. Fetels tikmēr ticis pie 128 punktiem, kamēr par četriem mazāk ir Raikonenam, bet Verstapens joprojām izcīnījis 115 punktus.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu