Esot zināmi Toyota WRC komandas braucēji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toyota

Nākamajā sezonā pasaules rallija čempionātā ar Yaris WRC mašīnu atgriezīsies Toyota. Četrkārtējā čempiona Tomija Makinena pārraudzītajā vienībā par braucējiem tikmēr kļūs divi somi - Esapeka Lapi un Juho Hanninens. Tā ziņo Autosport.com.

Hanninens jau sen bijis cieši saistīts ar Toyota rūpnīcas komandu, jo daudz piedalījies Yaris WRC testu programmā. Un ne bez pamatojuma, jo 35 gadus vecā kādreizējā Hyundai WRC braucēja kontā ir uzvaras Intercontinental Rally Challenge čempionātā, WRC Super 2000 klases ieskaitē un Eiropas rallija čempionātā periodā starp 2010. un 2012. gadu.

Esapeka Lapi lielākais sasniegums tikmēr ir 2014.gada Eiropas rallija čempiona tituls, turklāt viņš jau četrus gadus darbojas Škoda Motorsport.

«Esmu bijis darbnīcās, Tomijs mani ielūdza ierasties un aplūkot mašīnu,» sacījis Lapi. «Toyota man būtu interesanta. Bet interesanta tā ir arī daudziem citiem rallistiem.»

Iepriekš Toyota veica pārrunas ar britu sportistu Krisu Mīku, taču tās nebija veiksmīgas. Arī beļģis Tjerī Nevils bija starp kandidātiem, tomēr Makinens nav vēlējies pildīt viņa prasības.

Jāpiebilst, ka Toyota atgriežas pasaules rallija elitē pēc 17 gadu pārtraukuma. Rūpnīca WRC pameta 1999.gadā pēc Konstruktoru kausa izcīnīšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu