Markess uzvar Aragonas GP un palielina pārsvaru kopvērtējumā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Marks Markess no Spānijas svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta 14.posma - Aragonas «Gran Prix» - sacensībās, palielinot pārsvaru kopvērtējumā.

Prestižajā «MotoGP» klasē «Repsol Honda» vienības pārstāvis Markess sacensības sāka no pirmās pozīcijas, taču pēc pieļautas kļūdas sacensību sākumā noslīdēja uz piekto pozīciju. Tomēr turpinājumā Markess bija pārliecinoši labāks, 12 apļus pirms finiša atgūstot vadību un izcīnot ceturto uzvaru sezonā.

Tikmēr pašreizējais pasaules čempions Horhe Lorenso no «Movistar Yamaha» komandas izcīnīja otro vietu, piecus apļus pirms finiša apsteidzot savu titulēto komandas biedru Valentino Rosi no Itālijas, kurš palika trešais.

Tikmēr ceturtais bija «Suzuki Ecstar» komandas braucējs Maveriks Vinjaless, bet piekto vietu ieņēma Kels Kratčlovs no «CWM LCR Honda» vienības.

Divkārtējais pasaules čempions Markess izcīnīja savu 28.uzvaru karjerā.

Markess sestdien bija viens no septiņiem braucējiem, kurš trešajā brīvajā treniņā piedzīvoja kritienu, turklāt spānis tajā izmežģīja elkoni, tomēr pēc tam viņš kvalifikācijā sasniedza labāko rezultātu.

Aragonas «Grand Prix» posmā nepiedalījās itāļu motobraucējs Andrea Jannone no «Ducati» vienības, kurš iepriekšējā posmā Sanmarīno piedzīvoja kritienu, un viņam mugurkaulā konstatēts mikrolūzums.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 14 posmiem Markess ir vadībā ar 248 punktiem, bet ar 196 punktiem viņam seko Rosi, kamēr Lorenso tagad ir ieguvis 182 punktus.

Līdz sezons beigām ir atlikuši četri posmi.

Arī šajā sezonā, kas novembrī tradicionāli noslēgsies Spānijas pilsētā Valensijā, braucēji aizvadīs 18 posmus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu