CSDD: Biķernieku trasē pēdējo trīs gadu laikā trokšņu limiti nav pārsniegti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Biķernieku kompleksās sporta bāzes (BKSB) trasē pēdējo triju gadu laikā nav pārsniegts Ministru kabineta (MK) noteikumos paredzētais trokšņu robežlielums, pastāstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Rolands Rumba.

Viņš norādīja, ka nolūkos nodrošināt Mežciema un apkārtējo Rīgas mikrorajonu iedzīvotāju vides kvalitāti BKSB veic vides monitoringu, tostarp trokšņu mērīšanu. Trases izmantošanas noteikumos paredzēts, ka organizētājiem ir jāievēro un obligāti jākontrolē MK noteikumos «Trokšņa novērtēšanas un pārvaldības kārtība» noteiktie trokšņu robežlielumi. Par to pārkāpšanu nomniekiem tiek piemērotas soda sankcijas.

«CSDD ir iegādājusies un izmanto sertificētu trokšņa mērīšanas ierīci, ar kuru BKSB darbinieki auto un moto sporta treniņu, sacensību, kā arī pasākumu laikā veic mērījumus un seko, lai trokšņu līmenis nepārsniegtu likuma regulējumā noteikto atzīmi. Kopējie mērījumu rezultāti liecina, ka trasē pēdējo triju gadu laikā nav pārsniegts MK noteikumos noteiktais trokšņu robežlielums,» skaidroja Rumba.

Veicot regulāru trokšņa līmeņa kontroli un analizējot sacensības ar visaugstāko trokšņa atzīmi, BKSB atsevišķos gadījumos nav devusi tiesības organizēt auto un moto sporta sacensības.

Vienlaikus Rumba piebilda, ka sabiedrība tiek plaši informēta par plānotajām sacensībām un treniņiem.

Tāpat viņš pastāstīja, ka CSDD ir vēlējusies īstenot skaņu slāpējošo sētu izbūves projektu, tomēr BKSB trašu komplekss atrodas gan uz CSDD valdījumā esošas, gan arī uz privātīpašniekiem piederošas zemes. «Līdz ar to ir nepieciešami saskaņojumi no zemes īpašnieku puses par šāda projekta īstenošanu, kas zemes privātīpašnieku neieinteresētības dēļ joprojām nav izdevies. BKSB šobrīd iespēju robežās var nodrošināt tikai trokšņa līmeņa monitoringu un reaģēt uz jebkuriem pārkāpumiem ar soda sankcijām pret sporta pasākumu organizatoriem,» klāstīja direkcijas pārstāvis.

Rumba arī sacīja, ka, kopš Biķernieku trase ir CSDD pārziņā, tā ik gadu tikusi remontēta un lielākais ieguldījums veikts rallijkrosa trases izveidē - investīcijas aptuveni 1,8 miljonu eiro apmērā. «Pateicoties tam, Latvijā šonedēļ notiks nebijuša līmeņa auto sacensības - pasaules čempionāta posms rallijkrosā, 1294 metrus garā CSDD Biķernieku rallijkrosa trase tika atklāta vasarā, klātesot valsts augstākajām amatpersonām, un tā šobrīd ir jaunākā un modernākā rallijkrosa trase pasaulē. Pozitīvi ir tas, ka šāda līmeņa trase un sacensību rīkošana Latvijai dos iespēju savu vārdu nest tālu pasaulē, tāpat pie mums ieradīsies ārvalstu tūristi, lai vērotu rallijkrosa sacensības,» uzsvēra CSDD pārstāvis.

Jau rakstīts, ka septembra pirmajā pusē notika BKSB trases 50 gadu jubilejas svinības. BKSB ir CSDD struktūrvienība.

BKSB apkārtnes iedzīvotāji publiskajā telpā gan sūdzējušies par trasē notiekošo pasākumu radītajiem trokšņiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu