Rallijkrosa PČ posmā Biķerniekos gaidāmi 17 000 cilvēku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fiaworldrallycross.com

Sacensību rīkotāji šajā nedēļas nogalē Biķerniekos gaidāmajā pasaules rallijkrosa čempionāta posmā sagaida ap 17 000 cilvēku, no kuriem aptuveni trešā vai ceturtā daļa varētu būt no ārzemēm, atklāja sacīkšu organizētāja «RA Events» direktors Raimonds Strokšs.

Šajā nedēļas nogalē Ceļu satiksmes drošības direkcijas Biķernieku kompleksās sporta bāzes rallijkrosa trasē pirmoreiz Latvijā risināsies pasaules čempionāta posms.

«Šobrīd viss notiek ļoti labi. Par biļetēm ir ļoti liela interese, it sevišķi pēdējās dienās. Pieprasījums arī no ārzemju viesiem ir ļoti liels. Vairāki sektori tuvākajā laikā būs izpārdoti,» norādīja Strokšs. «Rēķināmies, ka pasākums kopumā pulcēs ap 17 000 cilvēku, ieskaitot braucējus un komandu apkalpojošo personālu. No kopējā skaitā 4000-5000 varētu būt viesi no ārzemēm.»

Strokšs norādīja, ka visas pasaules čempionāta komandas Latvijā būs ieradušās ceturtdien, kamēr trešdien atbraukušas lielākās vienības. Piektdien notiks pirmās kvalifikācijas kārtas starta vietu izloze, bet īsta braukšana sāksies sestdien ar treniņbraucieniem un kvalifikāciju. Savukārt svētdien notiks kvalifikācijas noslēdzošās kārtas un cīņas par goda pjedestālu. Sestdien un svētdien Biķerniekos ieeja skatītājiem būs atvērta jau plkst.8 no rīta, bet trasē būs vērojamas cīņas arī Eiropas čempionāta ieskaitē.

Šajā vasarā Biķernieku rallijkrosa trasē notika pirmās sacensības, bet pēc tām veiktas nelielas izmaiņas.

«Trasi pārbaudīt bija ieradusies Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) inspekcija, kas mums palūdza pamainīt nelielas detaļas, turklāt arī paši sapratām, ko vajag uzlabot. Tas gan nav nekas būtisks,» sacīja Strokšs.

Pēc pirmajām sacensībām par rallijkrosa trasi no sportistiem bijušas pozitīvas atsauksmes, taču Strokšs mudināja nesteigties ar spriedumiem, jo spēcīgie braucēji tajā pirmoreiz startēs tikai šajā nedēļas nogalē.

«Grūti teikt, vai Latvijas sportistiem šajā trasē būs kādas priekšrocības. Viņi ir veikuši visvairāk apļu, taču arī mājas spiediens darīs savu,» uzskata Strokšs.

Uz gaidāmajām sacensībām vēl iespējams iegādāties biļetes, sākot no 24 eiro.

Biķernieku rallijkrosa trases garums ir 1294 metri, un tās seguma proporcija atbilst FIA pasaules rallijkrosa čempionāta prasībām - 60% trases garuma ir ar asfalta segumu, bet atlikušie 40% - «netīrā» seguma posms. Trasē kopumā izveidoti trīs tramplīni - lielākais no tiem atrodas trases grunts sekcijā, bet atlikušie divi izvietoti paralēli viens otram - viens trases pamataplī, bet otrs «džokera» aplī. Braukšanas virziens pa jauno rallijkrosa trasi ir pretēji pulksteņrādītāja virzienam - astoņi no 12 līkumiem ved pa kreisi, bet četri pa labi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu