Rosbergs: «Mercedes» komanda šosezon ir paveikusi lielisku darbu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komanda «Mercedes» šogad ir paveikusi fenomenālu darbu, tāpēc tā jau šonedēļ var nodrošināt sev Konstruktoru kausu, pauda šīs vienības pilots Niko Rosbergs no Vācijas.

Pēc 15 sezonas posmiem «Mercedes» ir iekrājusi jau 538 punktus, kas tai Konstruktoru kausa kopvērtējumā par 222 punktiem ļauj apsteigt tuvāko sekotāju «Red Bull». Līdz sezonas beigām viena komanda, lielākais, var iegūt 258 punktus, kas nozīmē, ka pašreizējie līderi «Mercedes» jau šajā nedēļas nogalē Malaizijā var izcīnīt čempionu titulu.

«Šis mums ir bijis neticams gads. Katru reizi, kad mums šķiet, ka neko tādu nevar atkārtot, mums izdodas uzrādīt vēl labākus rezultātus,» ceturtdien teica pašreizējais pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Rosbergs. «Tas ir fenomenāli, ka jau tik ātri pirms sezonas beigām varam nodrošināt sev Konstruktoru kausu. Ikviens komandā ir paveicis lielisku darbu. Ļoti iespaidīgi.»

Pasaules čempionāta pilotu kopvērtējumā Rosbergs ieguvis 273 punktus, kas viņam par astoņu punktu tiesu ļauj apsteigt komandas biedru Lūisu Hamiltonu no Lielbritānijas. Tiesa, vācietis cenšas nedomāt par čempiona titulu un koncentrējas katrām sacīkstēm atsevišķi.

«Nav arī tā, ka par titulu pilnībā nedomāju. Zinu par pašreizējo situāciju kopvērtējumā, taču cenšos savu uzmanību veltīt katram nākamajam posmam. Šāda pieeja līdz šim darbojusies ļoti labi. Vēlos uzvarēt šeit, Malaizijā, un to arī centīšos paveikt,» izteicās Rosbergs.

Līdz šīs sezonas F-1 pasaules čempionāta beigām atlikuši vēl seši posmi, bet iepriekšējo divu gadu pasaules čempions Hamiltons nav pagaidām aizrāvies ar punktu rēķināšanu.

«Man patīk, ka katram posmam pievēršos atsevišķi. Tāpat katrām sacensībām cenšos neuzlikt kādu uzdevumu, jo viss, ko varu, ir paveikt savu darbu pēc labākās sirdsapziņas un tikai pēc tam raudzīties, kādu rezultātu tas ir devis,» norādīja Hamiltons.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu