Pozitīvā gaisotnē sākas pasaules rallijkrosa čempionāta 10.posms

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Kā ierasts ar starta vietu izlozi pirmajam kvalifikācijas braucienam piektdien sākās kārtējais, nu jau desmitais pasaules rallijkrosa čempionāta posms un tas tiks aizvadīts pasaulē jaunākajā rallijkrosa trasē Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.

Autosporta faniem turklāt dubults gandarījums, jo klātienē, pasaulē labāko rallijkrosa braucēju vidū būs iespēja redzēt sacenšamies arī divus pašmāju autosportistus - Jāni Baumani (World RX Team Austria) un Reini Nitišu (Olsbergs MSE).

Jaunajā Biķernieku rallijkrosa trasē līdz šim ir aizvadītas tikai vienas sacensības - Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionāta posms - un arī tajās startēja gan Jānis, gan Reinis. Reinis tajās izcīnīja otro vietu, savukārt Jānim tās mašīnas tehnisku problēmu dēļ bija mazāk veiksmīgas. Lai vai kā, zināma pieredze ir gūta, trase iepazīta un tas noteikti noderēs, sestdien izejot uz starta pirmajā kvalifikācijas braucienā.

«Pēdējās nianses veiktas un pēc iepriekšējā Barselonas posma mašīna ir savesta ideālā tehniskā kārtībā, lai būtu gatava pirmajiem brīvajiem treniņbraucieniem. Pats arī jūtos ļoti labi. Izlozes vietā man ir ārējā starta pozīcija ceturtajā braucienā, kas varbūt nav ideālais variants, tomēr visādi var gadīties, tā ka rīt redzēsim. Var sanākt arī, ka pēc pirmā pagrieziena aizbraucu pirmais. Biķernieku trasē jau esmu aizvadījis vienas sacensības, taču nedomāju, ka man būs milzīgas priekšrocības, jo mašīna ir pilnīgi cita. Galvenais, ka es jau tagad svarīgākos bremzēšanas punktus. Rīt redzēsim!» - pozitīvs pirms ir sacensībām ir Jānis Baumanis.

Kā zināms, pēc pasaules čempionāta debijas sezonā aizvadītiem deviņiem posmiem Jānis Baumanis kopvērtējumā atrodas 10.pozīcijā, kamēr Reinis Nitišs ieņem 15.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu