Teksta tiešraide: sākas pasaules rallijkross Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šodien ar pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem jaunajā Biķernieku rallijkrosa trasē sākas pasaules rallijkrosa čempionāta 10.posms. Latviešiem ir divi autosporti, kuriem sacensībās īpaši just līdzi - Jānis Baumanis (World RX Team Austria) un Reinis Nitišs (Olsbergs MSE).

19:30

Ir veiktas korekcijas pasaules čempionāta Rīgas posma otrā kvalifikācijas rezultātos un Jānim tas nozīmē pakāpšanos par vienu pozīciju uz sesto vietu, bet Reinis ir ieguvis divas pozīcijas un patlaban ir desmitais. Izmaiņu iemesls - divkārtējā un pašlaik vienīgā rallijkrosa pasaules čempiona Petera Solberga diskvalificēšana. Norvēģis tagad ieņem priekšpēdējo, 22.vietu.

17:07

RX Lites klases trešajā kvalifikācijā Lapiņam ceturtais labākais rezultāts un tas sportistam ļāva pakāpties uz 6.vietu kopvērtējumā. Ar Latvijas licenci startējošais krievu autosprotists Vasīlijs Grjazins trīs braucienu summā savukārt ieņem astoto vietu.

16:30

RX Lites klasē startējošais Mārtiņš Lapiņš pirmajā kvalifikācijā uzrādīja 7.labāko rezultātu, bet otrajā - sesto. Divu braucienu summā sasniegums viņam nodrošina 7.vietu. Zīmīgi, ka savā otrās kvalfikācijas braucienā Lapiņš tikai par 0,03 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju.

16:10

Svētdien sportistiem agri jābūt trasē, jo brīvie treniņbraucieni sākas jau 8:30. Trešā kvalifikācijas brauciena starts paredzēts 9:30, bet ceturtā - 11:45. Pusfināla un fināla braucieni savukārt tiks aizvadīti plkst.15.

16:00

Braucienā absolūti labāko sniegumu parāda Johans Kristofersons (Volkswagen Sweden). Bet pēc diviem braucieniem pirmo dienu kā kopvērtējuma līderis noslēdz Andreass Bakerūds. Otro vietu patlaban ieņem Timijs Hansens un trešais ir Johans Kristofersons. Baumanis pirmās sacensību dienas izskaņā ir septītais, bet Nitišs atrodas uz pusfināla robežas 12.pozīcijā.

15:55

Otrajā kvalifikācijas braucienā Jānis Baumanis un Reinis Nitišs startē kopā. Jānim Brauciens veiksmīgāks un finišā viņš ir trešais. Nitišs - piektais. Brauciena kopvērtējumā Jānis uzrāda 8.labāko rezultātu, kamēr Nitišs - 12.

13:25

Pēc pirmā brauciena kopvērtējuma līderis ir Timijs Hansens (Peugeot-Hansen), viņam seko Andreass Bakerūds (Hoonigan Racing), bet trešais ir Sebastjans Lēbs.

Foto: TVNET

13:20

Pirmajā kvalifikācijā Jānis Baumanis noslēdz trešajā pozīcijā un uzrāda 9.rezultātu. Reinis Nitšs savukārt finišē otrais aiz deviņkārtējā pasaules rallija čempiona Sebastjana Lēba (Peugeot-Hansen) un pēc pirmā brauciena kopvērtējumā ir desmitais.

Foto: TVNET

12:00

Rallijkrosa cīņas tradicionāli sākas ar brīvajiem treniņbraucieniem. Jānis Baumanis (World RX Team Austria) tajos uzrāda 11.labāko apļa laiku. Reinis Nitišs (Olsbergs MSE) nobrauc tikai nedaudz lēnāk par viņu un ierindojas 12.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu